Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση ΟΛΜΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ στο ΥΔΜΗΜ στις 1μμ

Σε επεισόδια που έγιναν το πρωί (στις 6:30πμ) από διαθέσιμους και σχολικούς φύλακες συνελλήφθησαν 15 άτομα. Πρίν από λίγο αφέθησαν ελεύθεροι οι 11 συνάδελφοι έμειναν μέσα οι 4. Επίσης σε περικύκλωση του ΥΠ Οικονομικών από τις καθαρίστριες είχαμε δακρυγόνα και λυποθυμίες. Στις 13.00 οι συγκεντρώσεις έξω από το Υπ. Οικονομικών μια και εκεί έχουν μεταφερθεί οι συνομιλούντες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής να πάρουν μέρος στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, στη 1.00 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα) «για να διαδηλώσουμε ενάντια στις επικείμενες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της τρόικα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
«Να εκφράσουμε με αγωνιστικό και αποφασιστικό τρόπο πως δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζομένων στο βωμό των ιδεοληψιών και των νεοφιλελεύθερων επιλογών που στοχοποιούν το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υποβαθμίζουν και διαλύουν τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα. Κανείς εργαζόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να απολυθεί στις 22 Μαρτίου 2014.
Η Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, είναι πιθανότερη ημέρα επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και για αυτό χρειάζεται να μας βρουν μπροστά τους».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Λίγες μόνο ημέρες  πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Κανείς εκπαιδευτικός δεν  πρέπει να απολυθεί στις 22/3/14. Είναι ζήτημα τιμής για το εκπαιδευτικό μας κίνημα.
Συνεχίζοντας και δυναμώνοντας τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών καλούμε σε
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2/14 στη 1 μ.μ.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα να οργανώσουν την μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με πούλμαν, σε συνεννόηση με τις γειτονικές ΕΛΜΕ και την ομοσπονδία.
Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων μας στην κινητοποίηση αυτή, κηρύσσουμε την ίδια ημέρα στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.). Καλούμε επίσης τα ΔΣ των ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση, να κηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας την ίδια ημέρα.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου