Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Ετοιμάζουν νέα κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων

Αναδημοσίευση από τα Επίκαιρα. Ετοιμάζουν νέα κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων


Ένα άγνωστο "θησαυρό" 3 δισ ευρώ ανακάλυψε το υπουργείο Οικονομικών σε Δημόσιους Φορείς και Οργανισμούς

Τα χρήματα αυτά ανευρέθηκαν  μετά από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποίησε το υπουργείο στις υπηρεσίες και οργανισμούς του ελληνικού δημόσιου τομέα.
Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα θησαυρό ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ διαθέτουν στα αποθεματικά τους Δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα enikos.gr και την Καθημερινή, τα χρήματα αυτά ανευρέθηκαν μετά από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποίησε το υπουργείο στις υπηρεσίες και οργανισμούς του ελληνικού δημόσιου τομέα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ταμειακά διαθέσιμα ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Τα χρήματα αυτά πρόκειται για κεφάλαια που δεν έχουν επενδυθεί στο κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά βρίσκονται στα ταμεία των οργανισμών και φορέων.
Το επόμενο βήμα του υπουργείου Οικονομικών είναι η σύνταξη σχεδίου για την αξιοποίηση των 3 δισ ευρώ που ευρέθησαν αφού αποτελούν περιουσία του Δημοσίου.
Μία από τις προτάσεις είναι η αξιοποίηση των χρημάτων αυτών για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της χώρας όταν δεν λαμβάνει τις προγραμματισμένες δόσεις από τον μηχανισμό στήριξης.
Ουσιαστικά  το υπουργείο θα εκδίδει προϊόντα που θα μπορούν να αγοράζουν οι εν λόγω οργανισμοί, παρέχοντας βραχυπρόθεσμη ρευστότητα στο κράτος, όταν τη χρειάζεται.

1 σχόλιο:

  1. Το σωστό link:
    http://www.epikaira.gr/article/enan-agnosto-thisayro-3-dis-eyro-anakalypse-to-ypoyrgeiooikonomikon-se-dimosioys-foreis-kai-organismous

    ΑπάντησηΔιαγραφή