Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με την απαράδεκτη διαδιακασία διακανονισμού οφειλών στο ΤΣΜΕΔΕ

Αναρτούμε μήνυμα από συνάδελφο σχετικά με την απαράδεκτη διαδιακασία διακανονισμού οφειλών στο ΤΣΜΕΔΕ. Τη Δευτέρα 20/1 στις 3μμ η ανοικτή συνέλευση μηχανικών θα πραγματοποιήση κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ και για αυτό το θέμα.

Γεια σας, θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με τον διακανονισμό. Χρωστούσα από 1/1/2013 εως 31/12/2013 (τα δύο εξάμηνα του 2013 δηλαδή) και πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ για να κάνω διακανονισμό στις  3/1/2014. Για να μπορεί να γίνει ο διακανονισμός, μου είπαν να πληρώσω τις εισφορές μου για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2013 (Οκτ, Νοεμβ, Δεκ) και έδωσα 880 ευρώ, αλλά δε μου θεώρησαν βιβλιάρια, και μου είπε η υπάλληλος  ότι πρέπει να πληρώσω την πρώτη δόση μετά την 8/1/2014 και μέχρι την 15/1/2014 στην τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ ή Εθνική και να φτιάξω πάγια εντολή πληρωμής από το  λογαριασμό μου  και να έρθω μετά  στο ΤΣΜΕΔΕ να μου θεωρήσουν πράγματι για έναν μήνα το βιβλιάριο υγείας. Ενώ θα τραβάνε τα λεφτά  αυτόματα, την θεώρηση βιβλιαρίου πρέπει να την κάνουμε  κάθε μήνα για 12 μήνες στην  ουρά του  ΤΣΜΕΔΕ.

Γενικά όποιος δεν ξέρει και πάει για διακανονισμό:
τον Ιανουάριο πρέπει να πληρώσει εφάπαξ τούς 3 τελευταίου μήνες του 2013 για να γίνει ο διακανονισμός για τα υπόλοιπα.
το Φεβρουάριο πρέπει να πληρώσει εφάπαξ τούς 2 -//-
το Μάρτιο πρέπει να πληρώσει εφάπαξ τον 1 -//-

Μετά απο αυτήν την πληρωμή όπως ανέφερα, δε θεωρούν τα βιβλιάρια αλλά μόνο όταν πληρώσεις την πρώτη δόση και μετά για κάθε δόση ξεχωριστά.

Είναι απαράδεκτο ότι την ημέρα που πας για τον διακανονισμό τούς πληρώνεις ένα κάρο λεφτά αλλά τα βιβλιάρια δεν σου τα θεωρουνε και μετά καθε μήνα πρέπει να τρέχεις να το κάνεις στο  ΤΣΜΕΔΕ. 

2 σχόλια:

  1. και γω χρωστω την ιδια περιοδο με σενα... αλλα εμενα μου ζητησαν να πληρωσω εφαπαξ όλο το β εξάμηνο να κανω διακανονισμο για το πρωτο και να πληρωσω και μια δοση για να μου το θεωρησουν και δωσω και την παγια εντολη και πηρα θεωρηση μεχρι 28/2/2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυραννία συνάδελφοι, ίσως και χειρότερα. Αν δεν τους ανατρέψουμε μια και καλή θα λιώσουν τις ζωές μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή