Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στο εδώλιο το κίνημα κατά των διοδίων

Δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 80 μέλη πρωτοβουλιών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. «Σαθρά τα κατηγορητήρια» τονίζει η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης».
      
Της Ελένης Σταμούλη από ΕφΣυν

Ογδόντα Θεσσαλοί πολίτες, από Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα, μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, πρόκειται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στις 15-31 Ιανουαρίου και στις 10 Φεβρουαρίου, επειδή συμμετείχαν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων για να διαφυλάξουν το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός της χώρας, ενάντια στις αντισυνταγματικές παραχωρήσεις που υπέγραψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Συνέντευξη Τύπου

Χθες στη Λάρισα, μέλη της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων» έδωσαν συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας «τα κατηγορητήρια στις δίκες αυτές σαθρά και ανυπόστατα».

Παρόντος και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Γελαλή, χαρακτήρισαν «σκανδαλώδεις και ληστρικές τις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων», επισημαίνοντας ότι το προηγούμενο διάστημα οι εργολάβοι εισέπρατταν κανονικά διόδια χωρίς να γίνονται έργα, την ίδια στιγμή που οι παράδρομοι των εθνικών οδών όπου κατέφευγαν οι απελπισμένοι οδηγοί έχουν μετατραπεί σε καρμανιόλες που θερίζουν ανθρώπινες ζωές.

«Τον περασμένο Απρίλη η κυβέρνηση χάρισε στις εταιρείες πάνω από 500 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν τα σταματημένα έργα. Επειδή όμως κι αυτά δεν ήταν αρκετά, τον Δεκέμβρη του 2013 οι υποτακτικοί της συγκυβέρνησης ψήφισαν στη Βουλή την τροποποίηση των Συμβάσεων Παραχώρησης, δίνοντάς τους πλέον τα πάντα», είπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου