Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΣΔΕΠ: Στροφή αριστερά

Αναδημοσίευση από http://ergatiki.gr

Στροφή στα αριστερά δείχνουν τα αποτελέσματα στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, ίσως την πιο αναγκαία στιγμή μετά την ανακοίνωση του «Σχεδίου Αθηνά» από το Υπουργείο Παιδείας.
Η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων (ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν το Δίκτυο, η Συσπείρωση, η Κίνηση Μελών ΔΕΠ-ΕΜΠ, οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι του ΕΜΠ, οι Αυτόνομες Πρωτοβουλίες της ΦΜΣ και της ΦΛΣ και ανεξάρτητοι) πήρε 70 ψήφους και 10 έδρες για τη Διοικούσα Επιτροπή.
Η Συνεργασία Πανεπιστημιακών (συντεχνιακό ψηφοδέλτιο, συμμετείχαν η ΑΣΚΕΥ (γιατροί) και η Ακαδημαϊκή Παρέμβαση) πήρε 54 ψήφους και 8 έδρες. Η παράταξη του πρώην προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ, Σταυρακάκη, η ΚΙΠΑΝ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ έπεσε αφού πήρε 43 ψήφους και 6 έδρες, ενώ η ΑΡΜΕ (πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ) πήρε 25 ψήφους και 4 έδρες.
Η ΔΗΠΑΚ, παράταξη του ΚΚΕ, πήρε 17 ψήφους με 2 έδρες. Όσον αφορά στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια η Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία πήρε 14 ψήφους και 2 έδρες, η Πρωτοβουλία μελών ΔΕΠ Ιατρικής 6 ψήφους και 1 έδρα, ενώ η ΑΔΙΚΙΑ 2 ψήφους.
Προεδρείο δεν έχει σχηματιστεί ακόμα. Για την Εκτελεστική Επιτροπή οι έδρες έχουν ως εξής: Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων 3 έδρες, Συνεργασία Πανεπιστημιακών 3, ΚΙΠΑΝ 2, ΑΡΜΕ 1, ΔΗΠΑΚ 1, Ενωτική Πρωτοβουλία 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου