Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ριζοσπαστική Κίνηση Τεχνικών

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Τρία χρόνια έχουν μετά την ένταξη της Ελλάδας στο Μηχανισμό στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ και το έργο της κατεδάφισης των δικαιωμάτων μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας δεν έχει τελειωμό. Τα χωρίς τελειωμό μέτρα της εγχώριας τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μας έχουν γυρίσει ήδη έναν αιώνα πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, η μετανάστευση, οι αυτοκτονίες, τα ρατσιστικά πογκρόμ, είναι εικόνες μιας καθημερινότητας που έχει ήδη διαμορφώσει σήμερα τρόικα και κυβερνήσεις. Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής.

Οι εργαζόμενοι μηχανικοί δεν εξαιρούνται.

Τέλος Επιτηδεύματος - Αυξήσεις στις Εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ – Ληστεία αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και ένταξή του στον ΕΟΠΠΥ – Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας – Εργοδοτικές αυθαιρεσίες - Κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων - Κατάργηση του Αφορολόγητου – Ανεργία, δεν οδηγούν απλά στην έξοδο από το επάγγελμα χιλιάδων από εμάς, αλλά ανατροπή κάθε στοιχειώδους όρου αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Κι όμως το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία, το 8ωρο, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν παιδεία - υγεία – πρόνοια δεν είναι μόνο αυτονόητο αλλά και αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση μας.

Η ηγεσία του ΤΕΕ δεν μας εκπροσωπεί, δεν μας εκφράζει

Η διοίκηση του ΤΕΕ, δεν μπορεί και δεν θέλει να εκφράσει τα συμφέροντα των εργαζόμενων μηχανικών. Ο υποκριτικός του «αγώνας», είναι πάντοτε εντός του πλαισίου του μνημονίου, χωρίς να έρχεται σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική, ενώ έχει τεράστια ευθύνη για την μετατροπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ σε περιουσία των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Αποκορύφωμα της στάσης της ηγεσίας του ΤΕΕ είναι η πολιτική κάλυψη που παρέχει στη θετική ψήφο των εκπροσώπων του για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η ληστεία 400 εκ € από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Ενώ η πρότασή του για την “ανακούφιση” των δοκιμαζόμενων από την κρίση συναδέρφων είναι η....”προσωρινή αναστολή ιδιότητας μηχανικού”, δηλαδή η παραίτηση από τα επαγγελματικά- ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Ο ρόλος του σωματείου

Πιστεύουμε πως η συμβολή κάθε αγωνιστικού σωματείου, κάθε αγωνιζόμενου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να είναι καθοριστική, σε μία μάχη που έτσι κι αλλιώς είναι συνολική και πολιτική.

Πιστεύουμε πως η πολιτική ανατροπή δεν κερδίζεται σε εκλογικές αναμετρήσεις ή σε αναθέσεις του αγώνα σε υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά πως μέσα από τα όργανα βάσης μέσα από τις συνελεύσεις των σωματείων και την καθημερινή δράση του καθενός μας, στο χώρο της δουλειάς του, σε κάθε γειτονιά μπορούμε να εξαφανίσουμε το φόβο , να πράξουμε αλληλέγγυα, να οργανώσουμε τη δράση μας.

Ο αγώνας των μηχανικών για υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας, είναι κομμάτι κοινού αγώνα όλου του εργαζόμενου λάου κόντρα στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κόντρα στην πολιτική που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 
ή θα αποδειχτούμε ικανοί να ενωθούμε και να πολεμήσουμε μαζί
ή θα ηττηθούμε ο καθένας ξεχωριστά

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κηρύχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Ο αγώνας μας εντάσσεται στο ευρύτερο κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων που αντιστέκονται. Απέναντι σε αυτήν την κανιβαλική επίθεση, θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στο κοινό μέτωπο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των ανέργων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την απελευθέρωση από τα δεσμά της τρόικα (Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ).

Να νικήσουμε τον φόβο - να κατεβούμε στην απεργία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην απεργία 20/02, απεργία που αναδεικνύεται τόσο κρίσιμη, σε σχέση και με την επιδίωξη της κυβέρνησης να καταστήσει κάθε απεργία από εδώ και πέρα παράνομη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για τις τελευταίες αυξήσεις των εισφορών μας. Να διαγραφούν από κάθε φορέα μηχανικών τα μέλη της διοίκησης του ταμείου που υπερψήφισαν την αύξηση.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - αύξηση των παροχών και των καλύψεων.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία - πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο

Μοναδική προυπόθεση για δουλειά το πτυχίο. Οχι στα επι πληρωή υποχρεωτικά σεμινάρια και εξετάσεις και στον κατακερματισμό του επαγγέλματος. Καμιά σκέψη για ιδιωτικά και κολλέγια.

Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας και απαλλαγή από τις εισφορές για όλη την περίοδο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός - ΔΠΥ).

Κάτω τα χέρια απ' τα αποθεματικά - έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής- χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ' το κράτος των απωλειών του αποθεματικού. Τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ να περάσουν από τα τραπεζικά, επενδυτικά, εργολαβικά και χρηματιστηριακά συμφέροντα στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους.

Όχι στο νέο φορολογικό - την κατάργηση του αφορολογήτου.

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Απαγόρευση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΟΧΙ στο νέο μνημονιακό μοντέλο "ανάπτυξης" με τη δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών στη Ελλάδα- κολαστήριο για τους εργαζόμενους
 
Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.Διαγραφή του ληστρικού χρέους. Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Να ανατραπεί η άθλια συγκυβέρνηση, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Όχι στο νέο πακέτο μέτρων.

Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Καλούμε στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 20/02, με προσυγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ και κατεύθυνση την συγκέντρωση του Εργ. Κέντρου με κάλεσμα όλων των απεργιακών μπλοκ για κοινή διαδήλωση.

Τρίτη 19 Φλεβάρη: Νέα ημέρα δράσης για το δικαίωμα των μηχανικών στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε σε νέα Παντεχνική Συνέλευση σε συντονισμό με άλλους συλλόγους, τοπικά και πανελλαδικά

Δεν δεχόμαστε καμία αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών. Δεν θα τις πληρώσουμε συλλογικά & οργανωμένα.

Δημιουργία επιτροπής από συναδέλφους του σωματείου για συνάντηση με τους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, για παροχή τεχνικής βοήθειας στην προσπάθειά τους και στήριξη στον αγώνα τους.

Στήριξη των επιτροπών κατοίκων μέσω της ομάδας επανασύνδεσης που λειτουργεί στο σωματείο μας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου