Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Το ΤΕΕ αναστέλλει τις κινητοποιήσεις

Όπως έχουμε ξαναγράψει από εδώ, καμία εμπιστοσύνη δε μπορεί να έχει κανείς στις ηγετικές ομάδες του ΤΕΕ, που χρόνια τώρα διαχειρίζονται τις υποθέσεις του. Πλέον πρόσφατο παράδειγμα το σταμάτημα (αναστολή το βαφτίζουν) των όποιων κινητοποιήσεων υπήρξαν τον προηγούμενο μήνα, με μια ανακοίνωση στο site του ΤΕΕ:

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Ε.Ε.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
δώσαμε μια μάχη με την πιο σκληρή και αδιάλλακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά η χώρα και η ελληνική κοινωνία.  Με μια κυβέρνηση που έχει θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής της την ισοπέδωση των Μηχανικών και τη διάλυση του ΤΕΕ.
Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρουν λύση τα δίκαια αιτήματα μας, που αφορούν τις απαράδεκτες αυξήσεις των εισφορών, την κάλυψη της ανεργίας μας, την μη ένταξη μας στον ΕΟΠΥΥ, την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών μας, την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης, τον σεβασμό του Συντάγματος, την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.
Δεν έχει ξανασυμβεί σε δημοκρατική περίοδο, να επανέρχονται εκβιαστικά διατάξεις που απέρριψε το κοινοβούλιο, όπως αυτή της ένταξης μας στον ΕΟΠΥΥ, σε τρεις μέρες, ξεφτιλίζοντας ακόμη και τους Βουλευτές και την κοινοβουλευτική δεοντολογία, σε ένα άρθρο με διατάξεις που προβλέπουν τη δυστυχία μας, την φτωχοποίηση, το ξεπούλημα της χώρας και την σκανδαλώδη εύνοια συμφερόντων.
Ευχαριστούμε όλους τους Συναδέλφους που συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη μάχη.
Ζητάμε ξανά συγνώμη από τους πολίτες που καθυστέρησαν τις δραστηριότητες τους και για τους οποίους αναστέλλουμε έως την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 τις κινητοποιήσεις με τη μορφή που είχαν.
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 θα συνεχίσουμε, εφόσον η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Μηχανικών και στην εξέταση των εναλλακτικών προτάσεων του ΤΕΕ.
Σας καλώ να συμμετέχετε στις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις του ΤΕΕ και των συλλόγων των Μηχανικών, για την ανάδειξη των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων και την εξυπηρέτηση συμφερόντων του Άρθρου Μόνου, που βαφτίστηκαν διαρθρωτικές αλλαγές.
Σας καλώ να συμμετέχετε μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και δραστηριότητες των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών Φορέων που ανήκετε, για την ανατροπή αυτής της ανάλγητης και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.
Θα συνεχίσουμε.
Κύριοι της κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούμαστε όποιο αντιδημοκρατικό μέσο και αν χρησιμοποιήσετε, όποια μεθόδευση και αν σχεδιάσετε, όποια φθηνή επικοινωνιακή τακτική κι αν ακολουθήσετε.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα της αξιοπρέπειας μας, του κράτους δικαίου, των πραγματικών διαρθρωτικών αλλαγών και της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος.
Συναδελφικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου