Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Ο κατήφορος της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ

Αναδημοσιεύουμε από το Blog του Σταύρου Μαυρουδέα.

Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ πλέον έχει χάσει κάθε μέτρο. Αφού με την ψευδεπίγραφη και υποκριτική “αριστερή” στροφή της το μόνο που έχει κατορθώσει είναι να στηρίζει τις κυρίαρχες πολιτικές, τώρα πλέον οδηγεί στον αυτοχειριασμό όλο αυτό τον κόσμο, που πιστός (και δίκαια) στην ιστορική παράδοση του κομμουνιστικού ρεύματος στη χώρα μας, ακολούθησε – εκών άκων – τις άθλιες πολιτικές της. Επιπλέον αμαυρώνει, στο βαθμό που κατορθώνει να το καπηλεύεται, το ίδιο το κομμουνιστικό ρεύμα.
Η στάση της τόσο στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (που ουσιαστικά μόνη αυτή μαζί με τον δικομματισμό βρήκε σαν απογοητευτικό) όσο και στα βρώμικα μετεκλογικά παιχνίδια είναι απλά αχαρακτήριστη και θυμίζει εποχές Μανιαδάκη και Τυρίμου.
Ιδιαίτερα η πρόσφατη δήλωση της όπου ζητά νέες εκλογές και ταυτόχρονα δηλώνει ότι «Καλούμε το λαό να… διορθώσει την ψήφο του, αν θέλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις» δείχνει ότι πλέον όχι μόνο έχει πάρει διαζύγιο από την μαρξιστική λογική αλλά πλέον χωρίζει και από την απλή κοινή λογική. Θυμίζει, σε ακόμη χειρότερη εκδοχή, την διαβόητη ανοησία του Μπ.Δρακόπουλου ότι “ο λαός δικαιούται να σφάλλει” (μετά αντίστοιχη εκλογική αποτυχία του ΚΚΕεσ.).
Κάποιος θα έπρεπε να της θυμίσει – εάν οι περιβάλλοντες γνωρίζουν στοιχειωδώς – το ακόλουθο κείμενο ενός μεγάλου κομμουνιστή, του Μπ.Μπρεχτ:
«Ύστερ’ απ’ την εξέγερση της 17 του Ιούνη,
ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών
έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις
που λέγανε πως ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης,
και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα’ ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον…;»
Καλά μυαλά.

4 σχόλια:

 1. Σφοι και συνάδελφοι της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών, ή είσαστε τελείως ανεγκέφαλοι ή τελικά λάθος νόμιζα τόσα χρόνια, ότι η πολεμική μας αντιπαράθεση ήταν ενάντια στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία. Πάντως εγώ ειλικρινά θα σας συμβούλευα να ακολουθήσετε την γραμμή της παράταξης για μετριοπάθεια σε άλλες αριστερές ομάδες. Κρίμα γιατί έχετε πάει στο σχολείο και θα περίμενα να παίρνει περισσότερες στροφές το μυαλουδάκι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνάδελφε ,όπως θα ξέρεις είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην αντιπαράθεση με αριστερές απόψεις και κόμματα και επιλέγουμε το μέτωπο να το έχουμε στο κεφάλαιο και στους πολιτικούς εκφραστές του. Το άρθρο αυτό το ανεβάσαμε μια και μας στάλθηκε και έχει ενδιαφέρον γιατί προέρχεται από συναγωνιστή που επί πολλά έτη συνεργαζόταν στενά με το ΚΚΕ. Η αναδημοσίευση του δε σημαίνει και πλήρη συμφωνία με τα γραφόμενα απλά επισημαίνει μια άποψη. Εξάλλου έχουμε πολλές φορές αναρτήσει και κείμενα ή απόψεις του ριζοσπάστη, αλλά δε μπορούμε να μην επισημάνουμε την -κατά τη γνώμη μας- αδικαιολόγητη επιθετικότητα που αναπτύσσει το ΚΚΕ εσχάτως απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι έχει καταντήσει βαρετή και τελικά μάλλον "ύποπτη" η έκπληξη της λοιπής "Αριστεράς" για την στάση των επιτελών του ΚΚΕ. Οι τελευταίοι με κάποια δυσκολία προσαρμογής στις πραγματικές συνθήκες λένε και κάνουν αυτό που τους υπαγορεύει η πραγματική τους πολιτική θέση σαν τους κυριότερους συντηρητές του εξουσιαστικού συστήματος.
  Αυτοί οι αφελείς (αν δεν παριστάνουν τους αφελείς) που τους καλούν να ενωθούν με τις υπόλοιπες δυνάμεις της "Αριστεράς" πρέπει να σκεφτούν τι ακριβώς κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ελα τωρα. Τι το θες το ΚΚΕ. Αφου εχουμε τους πρωην ΠΑΣΟΚους που δεν ειναι συντηρητες του εξουσιαστικου συστηματος . Με Κατσελη εναντια στο εξουσιαστικο συστημα ..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή