Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διακύρηξη της ΑΑΣΥΜΗ για της εκλογές του ΠΣΔΜΗ στις 27/5


Ανεξάρτητη Αριστερή ΣYσπείρωση ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΣΔΜ-Η 27ης ΜΑΙΟΥ 2012

"Μνημόνια, Ευρώ και ΕΕ ή Χάος και Κοινωνική Καταστροφή"
Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε μπει σε μια πρωτόγνωρη φάση όπου όλα τα “δεδομένα” της ζωής μας είναι σε πλήρη αμφισβήτηση. Οι μισθοί και τα επιδόματα μετατρέπονται σε χαρτζιλίκια βαλκανικού ύψους, οι συντάξεις σε άπιαστο όνειρο, το ρεύμα σε χαράτσι, η υγεία σε εμπόρευμα, η “δημοκρατία” σε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, με στρατιές κρανοφόρων μέσα σε σύννεφα χημικών.
Τα κόμματα εξουσίας, το σάπιο πολιτικό κατεστημένο των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΣΥ (Ντόρα) και της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ, οι κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή βιαστές και δολοφόνοι της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, οι τράπεζες και οι βιομήχανοι υποθηκεύουν το μέλλον μας συμμαχώντας με το πιο αρπακτικό ευρωπαϊκό και διεθνές κεφάλαιο, για να σωθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους, για να φορτωθούν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης. Τολμούν να εκβιάζουν με το «ΕΕ ή χάος», όταν είναι πια φανερό πως η ΕΕ δεν είναι παρά ένα σύγχρονο Νταχάου για τις κοινωνικές ανάγκες, ένα πραγματικό σφαγείο των εργατικών και των λαϊκών δικαιωμάτων, που επιβάλλει: δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, συνταγματική κατοχύρωση του Μνημονίου, κινεζοποίηση των μισθών, χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πρωτοφανή έκρηξη της ανεργίας, ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας.
Μηχανικοί: Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα
Αυτό το οποίο έχει συντελεστεί μέσα σε τρία χρόνια στον κλάδο των μηχανικών, όπως και σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας σε ποσοστά του 30%, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και οι μισθοί των 500€, χιλιάδες απολύσεις, διάλυση και καταλήστευση του πλέον εύρωστου ασφαλιστικού ταμείου (το ΤΣΜΕΔΕ έχασε από το σωτήριο “κούρεμα” πάνω από 1,3 δις €), κατάρρευση του δημοσίου τομέα μέσα από συγχωνεύσεις, απολύσεις και “εφεδρείες”, διάλυση οργανισμών και ιδιωτικοποιήσεις.
Η γενίκευση της εργασίας με μπλοκάκι, της εκ περιτροπής απασχόλησης, η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η τεράστια μείωση των αμοιβών οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην "εργασιακή" αυτοκτονία, την εγκατάλειψη του επαγγέλματος. Ένα τμήμα εργαζομένων μηχανικών βρίσκεται ήδη εκτός κοινωνικής ασφάλισης αδυνατώντας να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές, τη στιγμή που τα αποθεματικά των ταμείων μετατρέπονται σε αντικείμενο λεηλασίας από τις τράπεζες, με τη συνένοχη στάση της Διοίκησης του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ.

Έπεται συνέχεια;
Στα πλαίσια του Μνημονίου – 2, νέες περικοπές μισθών αναμένονται από τον Ιούνιο, τουλάχιστον 15%, συνοδευόμενες από εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο δημόσιο, με ή χωρίς “αξιολόγηση”. Από τον Ιούνιο έχει εξαγγελθεί και η ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥ με ότι συνεπάγεται: συμμετοχή 15% για ιατρικές εξετάσεις, κατάργηση της αποζημίωσης για τοκετό, περικοπή μεγάλου πλήθους εξετάσεων και φαρμάκων που καλύπτει σήμερα το ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ.

Μνημόνια , ΠΣΔΜ-Η και ΤΕΕ
Παρά τις κατά καιρούς “αντιμνημονιακές” ρητορείες, η Διοίκηση του ΤΕΕ και συνακόλουθα η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΣΔΜ-Η, κάθε άλλο παρά προέβαλε οποιαδήποτε αντίσταση σε αυτό τον οδοστρωτήρα των μέτρων. Αντίθετα, επέλεξε να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο της τρόικας σε μια οριακή στιγμή για τον κλάδο και όλη την κοινωνία. Οι δύο κυρίαρχες παρατάξεις (ΠΑΣΚ - ΔΚΜ), όχι μόνο δεν έβγαλαν κουβέντα για τα χαράτσια, την καταλήστευση των αποθεματικών του ταμείου αλλά αντίθετα πρωτοστάτησαν στην προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που επιτείνουν τη διάλυση ων επαγγελματικών δικαιωμάτων και την πλήρη “απελευθέρωση” του επαγγέλματος.
Οι πιστοποιήσεις, τα υποχρεωτικά και επί χρήμασι σεμινάρια για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές (ΚΕΝΑΚ) και τους Ελεγκτές Δόμησης, η γενίκευση των πιστοποιήσεων για την άσκση ου επαγγέλματος και ότι αυτό συνεπάγεται (καταβολή διδάκτρων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατάργηση οποιασδήποτε αξίας του πτυχίου, αμοιβές της πλάκας) φέρουν τη σφραγίδα των ΠΑΣΚ – ΔΚΜ και της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΠΣΔΜ-Η.

Ψήφος αυτοκτονίας ή ήττα του Μαύρου Μετώπου με δυνατή και ενωμένη Ριζοσπαστική Αριστερά;
Όπως κι ολόκληρη η εργαζόμενη κοινωνία, έτσι και οι μηχανολόγοι – ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κατρακυλάμε σε έναν – χωρίς πάτο – κατήφορο. Το τέρμα μόνο εμείς μπορούμε να το επιβάλουμε. Σε αυτή την κατάσταση δύο δρόμοι υπάρχουν, ή σηκώνεις τα χέρια ψηλά ή αντιστέκεσαι με όλες σου τις δυνάμεις.
Οξυγόνο σε αυτό το τοπίο της κοινωνικής ασφυξίας, του φόβου και της ανασφάλειας μπορούν να δώσουν μόνο οι συλλογικοί αγώνες. Η αναγέννηση και η ενίσχυση των εργατικών συλλογικοτήτων, των επιχειρησιακών σωματείων, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Αυτό είναι το ζητούμενο για την επόμενη περίοδο.
Η Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων θέλει να συμβάλλει σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, με καρδιά του ένα ριζικά ανασυγκροτημένο ταξικό εργατικό κίνημα, κόντρα στην υποταγή, τη γραφειοκρατία, τον κατακερματισμό, τον συντεχνιασμό και τον κυβερνητισμό.
Που δεν θα λοξοκοιτάει στις ξεπουλημένες, συνδικαλιστικές ηγεσίες που παίζουν ρόλο του «κοινωνικού εταίρου», τη στιγμή που ο αντίπαλος τα παίρνει όλα.
Όποιος εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στο μέλλον που σχεδιάζουν και να παρέχει στήριξη σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (και στους πρόθυμους συνεργάτες τους), καθίσταται αυτόματα συνυπεύθυνος για την απόλυση (τη δική του ή του διπλανού του), τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, ούτε χωράνε υπεκφυγές ή (φρούδες) ελπίδες ατομικού βολέματος. Ή στον αγώνα για την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του πολιτικού-οικονομικού συστήματος που τους στηρίζει ή “συνένοχοι στο φόνο”.
Στήριξη των ανέργων – παροχή επιδόματος ανεργίας στους μηχανικούς.
Να επιστραφούν τα κλεμμένα του “κουρέματος” στο ΤΣΜΕΔΕ.
Καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, καμία επιπλέον μείωση στις συντάξεις. Να μην ενταχθεί το ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ακύρωσή του απαράδεκτου διαχωρισμού «παλιών» και «νέων» συναδέλφων.
Όχι στις “πιστοποιήσεις”, όλα τα εργασιακά δικαιώματα στο πτυχίο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή ΣYσπείρωση Μ-Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου