Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εναλλακτική Πρόταση Πολιτικών Μηχανικών Αχαίας


ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ..................
ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!
Στις 20 Μαΐου 2012 οι Πολιτικοί Μηχανικοί της Αχαΐας θα ψηφίσουμε για την εκλογή των οργάνων Διοίκησης του ΣΠΜΑ (και για αντιπροσώπους στον ΣΠΜΕ).
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη λεηλασία των εργασιακών, εισοδηματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Σε τούτη τη δύσκολη στιγμή είναι απαραίτητη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μία σαφής και κατηγορηματική αιτιολόγηση των όσων συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία.
  1. Το μεταπολεμικά κοινωνικά κεκτημένα (κράτος δικαίου, εθνικό σύστημα υγείας, δημόσια εκπαίδευση, δημόσιες υποδομές) θεωρούνται από τους φανατικούς νεοφιλελεύθερους άσκοπη σπατάλη.
  2. Το μοντέλο επίπλαστης ευδαιμονίας που δημιούργησαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα κατέρρευσε.
  3. Η διαπλοκή των κομμάτων εξουσίας με το πελατειακό κράτος και τη διαφθορά δημιούργησαν άλλοθι και επέσπευσαν την εφαρμογή της θεραπείας σοκ και δέους στην ελληνική κοινωνία.
  4. Η απόγνωση και η καταστροφή των μικρομεσαίων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας είχαν σαν αποτέλεσμα, στις πρόσφατες εκλογές οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να στείλουν το μήνυμα ότι η ασκούμενη πολιτική καταστρέφει και την οικονομία και την κοινωνία.
Ο κλάδος μας υπήρξε σε όλη την προηγούμενη περίοδο βασικός άξονας παραγωγής πλούτου με την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης στον οποίο έχει ρίξει την ελληνική οικονομία η εγχώρια και διεθνής τραπεζική ολιγαρχία, με την περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις απολύσεις μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη βίαιη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, στην επισφαλή εργασία, στην ανεργία, στην παύση πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών και στην κατάρρευση του Ταμείου μας του οποίου, συν τοις άλλοις, η Τράπεζα της Ελλάδας κούρεψε τα αποθεματικά.
Παράλληλα η κατοικία και η οικοδομή μετατρέπεται σε βασικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, η μικρή ιδιοκτησία μπαίνει στο στόχαστρο, τα υλικά συνεχώς αυξάνονται ενώ καθημερινά απομακρύνεται η ελπίδα της οποιασδήποτε ανάπτυξης.
Δυστυχώς η κρίση δεν αφήνει ελπίδες στο σύνολο σχεδόν των ελεύθερων επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν πια σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης είτε από τα χρέη του δημοσίου, είτε από τη μηδενική ζήτηση εργασίας ενώ οι νέοι συνάδελφοι παρατείνουν την ανεργία τους μέσω των μεταπτυχιακών και ψάχνουν για εργασία εκτός Ελλάδας ή βολεύονται και νιώθουν τυχεροί με μια δουλειά χωρίς ασφάλεια, των 500 €, με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα μας αναγκάζουν σε συνεχή επιμόρφωση ,μάλιστα με υψηλό κόστος όπως για τους ενεργειακούς επιθεωρητές , και σε συνεχείς αλλαγές της νομοθεσίας ,οι οποίες με το πρόσχημα του δημοσίου διαλόγου γίνονται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς τη γνώμη των φορέων , όπως για παράδειγμα ο νέος ΝΟΚ.
Οι συνάδελφοι μηχανικοί του δημοσίου είναι αντιμέτωποι με τη πλήρη απαξίωση του επαγγέλματος λόγω και της απαξίωσης όλου του δημοσίου τομέα και με τις συνεχείς μειώσεις μισθών .

Συνάδελφοι
Θα μπορούσαμε για μέρες να περιγράφουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να διαφωνούμε η να συμφωνούμε για τις αιτίες που τα δημιουργούν. Το βασικό ερώτημα όμως που θέτει η ίδια η κατάσταση είναι τι θα κάνουμε ;
Αποφασίσαμε να παρέμβουμε στις εκλογές του Συλλόγου γιατί θεωρούμε ότι σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σε μας και στις μελλοντικές γενιές να μη μείνουμε απαθείς . Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα ξέρουμε όλα , δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές αλλά εκτιμούμε την αναγκαιότητα των καιρών. Σήμερα παρά ποτέ έχουμε την υποχρέωση σαν συλλογική ομάδα να δώσουμε ελπίδα ο ένας στον άλλο αλλά και στην κοινωνία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
  • και βρίσκεται σε μία άλλη πολιτική στέγασης που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.
  • σε μία άλλη αξιοποίηση των πόρων της χώρας μας ,
  • σε μια ορθολογική, διαφανή, αντιγραφειοκρατική διαχείριση των δημοσίων έργων που να συνδέεται με τις ανάγκες για διαχείριση των φυσικών πόρων , τη περιβαλλοντική προστασία , τις κοινωνικές ανάγκες.
  • υπάρχει ελπίδα σε μας , στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας για την δημιουργία και αξιοποίηση νέων καινοτόμων μεθόδων για την ανάπτυξη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της παρακμής , αυτή την εποχή που περισσότερα μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν , αξίζει τον κόπο μια προσπάθεια καλλιέργειας νέων αξιών , αξίζει η εγκατάλειψη της μοναχικής πορείας και η στήριξη συλλογικών μορφών .
Σε αυτή τη προσπάθεια θέλουμε τη συμμετοχή του συνόλου των συναδέλφων , για να μπορέσουμε να επαναλειτουργήσουμε το σύλλογο σε μία κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας αλλά και διεύρυνσης του επιστημονικού του έργου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου