Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Οι εταιρίες Λαϊκης Βάσης θα εντείνουν δε θα λύσουν το Πρόβλημα των βιομηχανικών ΑΠΕ

Αναδημοσίευση από ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΥΚΤΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ βΑΠΕ 
 
ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ,
ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ
Κάποιοι προτείνουν ως λύση για το πρόβλημα ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των Βιομηχανικών Σταθμών αιολικής και ηλιακής ενέργειας, τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης. Τη «λύση» αυτή φαίνεται να προκρίνει και ο Περιφερειάρχης που -όπως δήλωσε- προτίθεται να προωθήσει από κοινού με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τη ΔΕΗ.
Μια τέτοια προοπτική, αν μπορέσει να περπατήσει σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ακόμα κι αν δεν οδηγήσει τις εταιρείες αυτές στη γνωστή πορεία προς το χρηματιστήριο και την εξαγορά τους -όπως έχει ήδη συμβεί με άλλες τέτοιες εταιρείες στην Κρήτη-, το μόνο πρόβλημα που πρόκειται να λύσει είναι η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στα κέρδη των επιχειρηματικών ΑΠΕ, με αντάλλαγμα ακόμα μεγαλύτερης έκτασης καταστροφή παραγωγικών δραστηριοτήτων και του περιβάλλοντος.
Αυτό θα συμβεί επειδή η πολιτική «ΑΠΕ παντού» και «όποιος προλάβει πρώτος» έχει μεριμνήσει έτσι ώστε από τη νομοθεσία να προβλέπεται:
ü      όποια επιχείρηση ζητήσει πρώτη μια περιοχή, παίρνει άδεια παραγωγής για την περιοχή αυτή και επόμενα αιτήματα στην ίδια περιοχή απορρίπτονται,
ü      αιτήσεις που υποβάλλονται από νομικά πρόσωπα στα οποία μετέχουν οι Ο.Τ.Α., έχουν προτεραιότητα μόνο αν έχουν υποβληθεί σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις δέκα (10) ημέρες από την υποβολή άλλων αιτήσεων (Ν 3851/2010, άρθρο 2, παρ. 9).
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι άδειες παραγωγής που έχουν ήδη δοθεί, δεν μπαίνουν σε αμφισβήτηση και ότι όποιες άλλες αιτήσεις υποβληθούν, θα πρέπει να αφορούν σε νέες θέσεις που δεν έχουν ήδη επιλεγεί από κάποιον άλλο. Οι νέες αυτές θέσεις, όσο προσεκτικά και αν είναι επιλεγμένες, θα προστεθούν και δεν θα αντικαταστήσουν τις θέσεις για τις οποίες έχει ήδη δοθεί άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ σε επιχειρηματίες.
Επειδή πιστεύουμε ότι η ενέργεια είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ένα τομέας που πρέπει να υπηρετεί τις  παραγωγικές δραστηριότητες του νησιού και όχι να μετατρέπεται σε αυτοσκοπό για την αποκόμιση κερδών,
Επειδή η χώρα δεν είναι εξαρτημένη μόνο από τις εισαγωγές πετρελαίου αλλά και από τις εισαγωγές σε τρόφιμα (αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα),
Επειδή στη χώρα μας το 40% της κατανάλωσης ενέργειας – κυρίως πετρελαίου- απορροφά ο κτιριακός τομέας και άλλο τόσο οι μεταφορές, κι αντί να προβάλλεται αυτό ως πρόβλημα, προβάλλεται κυρίως το πρόβλημα κατανάλωσης πετρελαίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,
ζητούμε από την Περιφέρεια Κρήτης και από τους Δήμους:
·         να επιλέξουν το πρότυπο «Κρήτη – ποιοτικά προϊόντα και ποιοτικός τουρισμός» και όχι  «Κρήτη – ενεργειακό εργοστάσιο» που απειλεί το πρώτο,
·         να επικεντρωθούν:
ü      στο πως θα αποτραπεί η επέλαση των βιομηχανικών ΑΠΕ και όχι στο πως θα μετέχουν οι πολίτες σε κέρδη από μια πολιτική περαιτέρω καταστροφής της παραγωγικής διαδικασίας και του περιβάλλοντος -που είναι ο κατεξοχήν αναπτυξιακός πόρος- και μάλιστα με επιδοματική πολιτική,
ü      στο πως θα εξασφαλιστεί η μέγιστη διείσδυση ΑΠΕ στο αυτόνομο σύστημα της Κρήτης, από εφαρμογές στα κτίρια (κατοικίες, βιομηχανία, τουριστικές εγκαταστάσεις, δημόσια κτήρια), πολιτική που στηρίζει την ντόπια επιχειρηματικότητα και εξασφαλίζει πραγματική και άμεση διασπορά της ωφέλειας στους πολίτες,
ü      στο πως θα στηριχθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που στην Κρήτη είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα την απόλυτη κυριαρχία των ΙΧ και την απόλυτη προτεραιότητα πολυδάπανων οδικών έργων, έναντι άλλων αναγκαίων υποδομών,
ü      στο πως θα διαφυλαχθούν οι υδάτινοι πόροι, το κατεξοχήν κοινωνικό αγαθό, που χωρίς αυτό δεν υπάρχει ούτε παραγωγή αλλά ούτε και ζωή και πως θα γίνει αυστηρή διαχείρισή τους με ενιαίο τρόπο για το νησί, με προτεραιότητα στην ύδρευση και την άρδευση,
ü      στο πως θα στηριχθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι παραγωγοί του νησιού και πως θα προωθηθούν τα σχέδια (χωροταξικά, πολεοδομικά, διαχειριστικά) και οι υποδομές που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό.

Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΑΣ!
ü      Να μη γνωμοδοτήσουν θετικά για καμιά εγκατάσταση ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας, τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
ü      Να μην υποδείξει κανένας Δήμαρχος χώρους για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών του προγράμματος «Ήλιος».
ü      Να ανακληθούν όλες οι άδειες παραγωγής που έχουν δοθεί από τη ΡΑΕ για ενεργειακά έργα ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας.
ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!

2 σχόλια:

  1. “  Κρήτη μου… Άσχημο Νησί !
      Με εταιρεία “Λαϊκής” Βάσης σε συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων Κρήτης και Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας προσπαθεί ο Αρναουτάκης -με την θεσμική ιδιότητα του αιρετού Περιφερειάρχη- να “παρέμβει” στον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν καταθέσει προτάσεις και έχουν λάβει άδειες παραγωγής βιομηχανικών ΑΠΕ από τη ΡΑΕ για την Κρήτη.
    Ο απονήρευτος Κρητικός μπορεί να σκεφτεί: «μωρέ καλά το κάνει ο άνθρωπος, καλός πατριώτης είναι που θέλει το καλό του τόπου μας»… την ίδια ώρα που καλά γνωρίζουμε το κόλπο με τις εταιρείες Α.Ε. δήθεν λαϊκής βάσης που λειτουργούν ως ιδιώτες, που μετοχοποιούνται, που αφού μαζεύουν τα λεφτά του κοσμάκη και τις περιουσίες, μετά μπαίνουν στο χρηματιστήριο δήθεν για την ανάπτυξη του τόπου κ.τ.λ, κ.τ.λ. και στο τέλος γίνονται τραπεζικά παραρτήματα-ιδωτικά παραμάγαζα για τα λαμόγια.
       Έχουμε τέτοια «επιτυχή» παραδείγματα εδώ στη Κρήτη όπως: οι ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, η ΑΝΕΚ, η ΛΑΝΕ που τις ξεπούλησαν και ανήκουν πλέον σε ξένα συμφέροντα και ο Κρητικός πληρώνει το ακριβότερο εισιτήριο της Ευρώπης.
    Εδώ είναι που μπερδεύει το πράμα…. γιατί ο Αρναουτάκης τα ξέρει αυτά και δεν πρέπει να κοροϊδεύει τον ανυποψίαστο Κρητικό που τον ψήφισε.
    Αλήθεια, γιατί δεν ζητά ο Αρναουτάκης να υλοποιήσει τουλάχιστον μέρος των αδειών παραγωγής που έχουν δοθεί στη Κρήτη των 4.000-5.000 MW και να δοθούν στην εταιρεία λαϊκής βάσης , μόνο ζητά επί πλέον άδειες, δηλαδή επί πλέον καταστροφή της Κρήτης;
    Απλά με την πονηρία του αυτή προκαλεί χωροθετική συμφόρηση εκχωρούμενων αδειών, χωρίς να θίγει τα πραγματικά άνομα συμφέροντα των υφιστάμενων μεγαλοεταιρειών.
       Η αλήθεια είναι ότι ο Αρναουτάκης αξιοποιεί τώρα τη θέση του περιφερειάρχη για να στήνει παιγνίδια με καθαρά ιδιοτελή συμφέροντα και όχι για δημόσιο όφελος.
    Και για να γίνουμε πιο σαφείς (πριν ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες αποκαλύψεις…) ο Αρναουτάκης προσπαθεί με την δήθεν Εταιρεία Λαϊκής Βάσης να γίνει ο νονός, ο τροχονόμος και ο ταξιθέτης των ιδιωτικών επενδύσεων βιομηχανικών ΑΠΕ.
    Βιομηχανικών επενδύσεων ΑΠΕ ξένων συμφερόντων και πουλημένων στους ξένους “Ελλήνων”, με όλη την χρηματική διαπλοκή κρατικών θεσμών και επιχειρηματικών ομίλων που πάντοτε ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον και χαρατσώνει το λαό!…
    Δηλαδή ενώ η χώρα παραπαίει και βρίσκεται προ των θυρών της χρεοκοπίας, που μας έφεραν τέτοιες ακριβώς τακτικές από τέτοιας ποιότητας πολιτικά στελέχη, αυτοί οι ίδιοι, τα ίδια λαμόγια , κρυφά από το λαό, κάνουν πάλι τα ίδια και μένουν ατιμώρητοι.
    Συγκεκριμένα: Η κίνηση αυτή του Αρναουτάκη γίνεται σε μια περίοδο όπου αποκαλύπτονται τρομακτικά πράγματα όπως:
    Οι ΑΠΕ όχι μόνο δεν είναι αθώες οικολογικά –πράσινη ανάπτυξη την είπανε κατά ευφημισμόν– αλλά τείνουν να καταστρέψουν το τοπίο, τη φύση, την αγροτική παραγωγή το περιβάλλον και την φυσιογνωμία της Κρήτης ως ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης.
    Οι ΑΠΕ στη Κρήτη υποτάσσονται απόλυτα στα γερμανικά συμφέροντα (εργοστάσια παραγωγής υλικών και μηχανημάτων ΑΠΕ, εταιρείες παραγωγής ενέργειας, μεταφορά με καλώδιο και κατανάλωση ενέργειας στη Γερμανία). Δηλαδή έρχονται σήμερα γιά μία πλήρη κατοχή της Κρήτης εκδικούμενοι ίσως την ταπεινωτική τους ήττα το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με την απώλεια 8.000 αλεξιπτωτιστών από τον άοπλο και άμαχο Κρητικό Λαό.
    Κάθε Βιομηχανική ΑΠΕ της Κρήτης ας θεωρηθεί σήμερα ως ένα τάγμα αλεξιπτωτιστών.
    Το καλώδιο των Γερμαναράδων που θα βυθιστεί στη θάλασσα θα το πληρώσουν οι Κρήτες καταναλωτές με ειδικό φόρο ΑΠΕ 20 Ευρώ σε κάθε λογαριασμό ΔΕΗ, δηλαδή 500.000 Κρητικοί Χ 20 Ευρώ = 10.000.000 ευρώ Χ το άπειρον = αστρονομικά ποσά αφού θα μπαίνουν κάθε δίμηνο ως νέο χαράτσι. Τα χαράτσια αυτά θα δίδονται στην εταιρεία που θα κατασκευάσει το καλώδιο… αν το κατασκευάσει ποτέ λόγω του ανέφικτου και εν τέλει μάλλον θα καταλήξουν στα χέρια επιτηδείων και σε καταθέσεις στο εξωτερικό όπως έγινε και με τα χαράτσια για τα σπίτια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κρητική Γη που παραδίδεται σήμερα για Βιομηχανικές ΑΠΕ συνιστά ουσιαστικά οριστική εκχώρηση ιδιοκτησίας, τα βουνά θα καταξεσκιστούν από δρόμους και εγκαταστάσεις και όπου να κοιτάξεις θα βλέπεις τζάμια, τεράστια παλούκια, καθρέφτες, μέταλλα, ηλιακά θερμοκήπια, και κάθε παρωχημένης τεχνολογίας γερμανική σαβούρα που θα ρυπαίνει και θα μολύνει το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης μας.
    Πλησιάζει η ώρα που οι μικροί επενδυτές των φωτοβολταϊκών, δυναμικότητας 80KW, θα πουλήσουν τα σπίτια τους για να πληρώσουν τις τράπεζες αφού τους μειώνουν ήδη την τιμή ανά KW και θα τους τα πάρουν μισοτιμής οι μεγαλοκαρχαρίες που μας τους πλασσάρει και ο ΦιλοΣκοπιανός-Δούρειος Ίππος των Γερμανών και κολλητός του Αρναουτάκη, Ευρωβουλευτής της Μέργκελ Ιερα(ξ)πετρίτης Χατζημαρκάκης.
    Κανένα αντισταθμιστικό όφελος υπέρ του δημοσίου, καμία σημαντική ωφέλεια υπέρ των εργαζομένων και του Κρητικού Λαού δεν προμηνύουν οι Βιομηχανικές ΑΠΕ όπως αποκαλύπτεται τώρα.
    Μέσα σε αυτό το προδοτικό πλαίσιο ο Αρναουτάκης με την Εταιρεία ΑΠΕ Λαϊκής Βάσης παραπλανεί το Κρητικό Λαό και τον βάνει να σκέφτεται ότι είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, ότι είναι ευκαιρία να σωθούμε από τη κρίση, ότι οι Κρητικοί φορείς θα κερδίσουν αν πάρουν και αυτοί εκτός από τους «Γερμαναράδες» άδειες παραγωγής κ.τ.λ. δηλαδή ως υποκριτής Αρχιερέας αφού μεταλαμβάνει πρώτος του «δηλητηρίου» δίδοντας το καλό παράδειγμα, εξωθεί το λαό στο δηλητηριασμό της εθνοπροδοσίας.
    Ο πραγματικός στόχος του είναι: Να γίνει ο καθοριστικός παράγοντας που θα διευθύνει στην Κρήτη το παιγνίδι με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να παρεμβαίνει στον ανταγωνισμό τους ως θεσμικός νονός, να αυξάνει το κύρος του ένθεν των πλουσίων κακείθεν του λαού.
    Ως γνήσιος λαϊκιστής και λαμόγιο της εξουσίας που χώνεται παντού, μία θα είναι η κατάληξή του, η διαπλοκή, ο συμβιβασμός και η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εταιρειών ΑΠΕ αφού πρώτα θα έχει καταφέρει να τυφλώσει τον απλό λαό, λέγοντας ΝΑΙ σε όλα!…
    Από κοντά και ορισμένοι Δήμαρχοι και τα Μοναστήρια της Κρήτης που για ψίχουλα εκχωρούν θετικές αποφάσεις, Γη και Ύδωρ για τη σύσταση της δήθεν εταιρείας λαίκής βάσης.
    Κρητικέ Λαέ μη τους αφήσεις άλλο να πληγώνουν την Ελλάδα, Κυνήγησέ τους–Εξόντωσέ τους! “

    ΑπάντησηΔιαγραφή