Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση & φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση μηχανικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με αρκετή επιτυχία η απεργία - αποχή των μηχανικών και η σχετική συγκέντρωση. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και αριστερές παρατάξεις του ΤΕΕ (ΑΕΠ-ΕΜ, συσπείρωση αριστερών μηχανικών και Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων) πραγματοποιήσαμε προσυγκέντρωση στις 8πμ στο ΤΣΜΕΔΕ μετά την αλλαγή - από το Προεδρείο της ΕΜΔΥΔΑΣ - της αρχικής συγκέντρωσης η οποία έλεγε αποκλεισμό και συγκέντρωση στην Τράπεζα της Ελλάδος (βλέπε σχετική καταγγελία). Με μικρή πορεία κατευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) όπου υπήρχε η συγκέντρωση του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ και των επιστημονικών συλλόγων. Πάνω από 1000 συνάδελφοι πέρασαν από εκεί, στη μία ώρα που παραμείναμε έξω από το Υπουργείο. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εργασίας (πρώην αρχισυνδικαλιστή) Κουτρουμάνη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και τον Πρόεδρο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ όπου όπως μάθαμε, δεν προέκυψε τίποτα θετικό (ούτε για το "κούρεμα", ούτε για τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών, ούτε για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών). Ακολούθησε πορεία από τη Σταδίου προς την Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία παραμείναμε για άλλη μια ώρα περίπου. Στην πορεία εκτός από το ΤΕΕ, την ΕΜΔΥΔΑΣ, το ΣΜΤ, υπήρχε πανό φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ, η Πρωτοβουλία για Παντεχνική συνέλευση που μοίραζε το τρικάκι που ακολουθεί (στην οποία συμμετέχουχε και ως συσπείρωση), οι Ναυπηγοί, και τέλος οι ΕΣΑΚ Μισθ. Τεχν. - ΣΕΤΗΠ ενώ είχαν έρθει και συνάδελφοι από Πάτρα. Μετά από αρκετή καθυστέρηση (και πιέσεις δικές μας) αποκλείσαμε συμβολικά για λίγο την είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος γιατί πρέπει να αναδειχθούν οι τεράστιες ευθύνες της στην κλοπή των αποθεματικών μέσω του "κουρέματος", αλλά και ευρύτερα με τα παιχνίδια που παίζει (short selling, CDO'S κλπ) τα οποία πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο λογιστικού ελέγχου. Το ΤΕΕ και οι ηγεσίες του προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες τους για τα χάλια του ταμείου μας (υπέρογκες εισφορές, άθλια εξυπηρέτηση, φτωχικές παροχές, τραπεζικά παιχνίδια) μέσα από άνευρες, χωρίς στόχο και σχέδιο κινητοποιήσεις. Τις τελευταίες 10 ημέρες με τη δημοσιοποίηση του θέματος, με τις υπογραφές των συναδέλφων, με τις αποφάσεις των σωματείων των μηχανικών (ΣΜΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ) τους αναγκάσαμε να συρθούν σε μια κινητοποίηση (αν και θα θέλαμε να στοχοποιηθεί με αποκλεισμό - κατάληψη η ΤτΕ). Είναι πλεόν ευθύνη των συναδέλφων να πάρουν την υπόθεση πάνω τους συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις. Η παντεχνική συνέλευση που καλούμε τη Δευτέρα 19/12 μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί αν περάσουν οι αυξήσεις και το "κούρεμα" μας πετάνε οριστικά εκτός επαγγέλματος.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Τ.Ε.Ε.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΕΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Πρωτοβουλία για ανοιχτή παντεχνική συνέλευση
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 19:00 ΕΜΠ αιθ. Γκίνη
(την καλούν: αυτόνομοι μηχανικοί ανατολικής κρήτης, αριστερή ενωτική πρωτοβουλία – εργαζόμενοι μηχανικοί, νέο κίνημα αρχιτεκτόνων, συσπείρωση αριστερών μηχανικών)

2 σχόλια:

  1. Στο τρικάκι της παντεχνικής συνέλευσης δεν χώραγε ούτε ένα bulletaki στους μηχανικούς δημοσίου??
    Αδιαφορία και πάλι από τους συναδέλφους όπως και δυο χρόνια τώρα που οι μηχανικοί δημοσίου βαλλόμαστε και οι συνάλδεφοι του ιδιωτικού τομέα με αποκορύφωμα το ΤΕΕ αδιαφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως θα έχετε δει σε αυτό το μπλογκ ενημερώνουμε και προβάλλουμε συστηματικά τα ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών.
    Μη μας κατηγορείτε για το ότι σε ένα μικρό τρικάκι χώρεσαν τα ζητήματα μόνο που ενώνουν όλες τις κατηγορίες των μηχανικών που ζούνε από τη δουλειά τους (άνεργοι, μισθωτοί δημόσιου & ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι με δελτίο, υποαπασχολούμενοι).
    Στη συνέλευση θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε διεξοδικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή