Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μας δανείζουν...για να τους χρηματοδοτήσουμε

Αναδημοσιεύουμε από το ΙΣΚΡΑ 

ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ... ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ!
ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
ΕΕ - ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ" ΔΑΝΕΙΑ!
Σε μια άθλια απόφαση, η οποία αναδεικνύει όλο το εύρος και το βάθος της τροϊκανής ληστείας που συντελείται στη χώρα μας, προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση Παπαδήμου αποφάσισε να δανείσει € 1 δις στην τρόικα, και ειδικότερα στο ΔΝΤ, την ώρα που ο ελληνικός λαός λεηλατείται από τα συνεχή χαράτσια και τις κάθε λογής περικοπές!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΟΙΚ η Ελλάδα διαπλασιάζει το μερίδιο της συμμετοχής της στο ΔΝΤ από τα € 950 εκατ. στο €1,9 δις!!! Το ποσά αυτά αντιστοιχούν σε 1,101 δις Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) και 2,42 δις SDR, αντιστοίχως.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το 75% της επιπλέον χρηματοδότησης της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα καλυφθεί σε ευρώ, δηλαδή σε μετρητά, ενώ το άλλο 25% θα γίνει είτε σε μετρητά άλλων νομισμάτων είτε σε SDR... 
Μάλιστα, από τη στιγμή που τα κρατικά ταμεία έχουν στεγνώσει από ρευστό ελέω... μνημονίου, η χρηματοδότηση του ΔΝΤ θα γίνει μέσω άτοκου δανεισμού του ελληνικού δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδας!
Τελικά αυτοί δανείζουν εμάς ή εμείς χρηματοδοτούμε αυτούς;
Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, ακόμα και ένα παιδάκι καταλαβαίνει πλέον πως τα συνεχή χαράτσια που επιβάλλονται στο λαό δεν έχουν σκοπό να διασώσουν καμία "χώρα", αλλά τους πιστωτές, τόσο τους ιδιώτες (τράπεζες) όσο και τους επίσημους (τρόικα)!
Το μέγεθος της ληστείας γίνεται μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο αν κάποιος αναλογιστεί τα εξής:
Η 6η δόση όπως και κάθε άλλη τροϊκανή δόση, χρησίμευσε ουσιαστικά για την αναχρηματοδότηση δαπανών δημοσίου χρέους (τόκοι και χρεολύσια), ενώ σχεδόν ούτε 1 ευρώ δεν "έπεσε" τελικά στο κρατικό "ταμείο"!
Όπως έχουμε τεκμηριώσει λοιπόν στην ISKRA οι τροϊκανές δόσεις (δάνεια), ουδόλως βοηθούν τη χώρα, το αντίθετο μάλιστα, καθώς λειτουργούν ως 'αλυσίδες' της τροϊκανής κηδεμονίας!
Πλέον όμως φαίνεται πως το ισοζύγιο χρηματοδότησης μεταξύ Ελλάδας - ΔΝΤ, έχει τη χώρα μας στο ρόλο του "καταναγκασμένου" πιστωτή!
ΕΕ - ΗΠΑ δεν έχουν δανεικά για την Ιταλία και βρίσκουν τα γνωστά εθελόδουλα θύματα...
Η εξέλιξη που περιγράφουμε παραπάνω συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην καταρρέουσα ευρωζώνη και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ΔΝΤ να βρει δανεικά για να χρηματοδοτήσει χρεοκοπημένους κολοσσούς όπως η Ιταλία.
Για αυτό το λόγο έχει κόψει πολλές από τις γραμμές χρηματοδότησης του αναπτυσσόμενου κόσμου προκειμένου να τις δεσμεύσει για χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Παράλληλα, οι αγωνιώδεις προσπάθειες του ΔΝΤ να αντλήσει σοβαρές ποσότητες κεφαλαίων από χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία, προσκρούουν στις αντιρρήσεις των ΗΠΑ να αποδεχθούν οριακές αμβλύνσεις του πλήρους ελέγχου που ασκούν στο ΔΝΤ...
Έτσι βρέθηκαν τα συνήθη "θύματα" (κυβέρνηση Παπαδήμου) να προσφέρουν τη σταγόνα τους στον ωκεανό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου