Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Φώτος και βίντεο από τη χτεσινή πορεία των ΟΤΑ




Αναδημοσιεύουμε από το TVXS, διορθώνοντας ότι ούτε την ΑΔΕΔΥ είδαμε πουθενά (ούτε φυσικά την ΕΜΔΥΔΑΣ όσον αφορά τα των μηχανικών). Η ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν η μόνη Ομοσπονδία που στήριξε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή κινητοποίηση, η οποία αφού γύρισε το μισό Κολωνάκι (όπου και συνάντησε το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γεωργακόπουλο και τον στόλισε αναλόγως) κατάφερε να φτάσει σχεδόν στην είσοδο της βουλής αιφνιδιάζοντας την αστυνομία.
Πορεία των εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

‘Ενταση σημειώθηκε γύρω στις 14.00 όταν οι διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν το Κοινοβούλιο, το οποίο όμως δεν έπετρεψαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου επιχείρησαν να πάνε προς το Κολωνάκι και από εκεί προς το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο και πάλι εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου επιχείρησαν να κάνουν για δεύτερη φορά την ίδια διαδρομή αλλά και πάλι δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να γίνει χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η απόφαση για το ωράριο οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων από 6 έως 20% και συνδέεται με απολύσεις συμβασιούχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου