Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μαρξισμός 2011: «Η φλόγα της επανάστασης»


Μαρξισμός 2011: «Η φλόγα της επανάστασης». 
4 μέρες με επαναστατικές απαντήσεις στην κρίση του καπιταλισμού


Στην ΑΣΟΕΕ στις 19, 20, 21 και 22 Μαϊου διοργανώνεται, για 23η συνεχόμενη χρονιά από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, το τετραήμερο συζητήσεων και εκδηλώσεων, «Μαρξισμός 2011».Το φετινό τετραήμερο φεστιβάλ θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις από την σκοπιά του Μαρξισμού σε μια ιστορική περίοδο που τα ζητήματα ανοίγουν με μεγαλύτερη ένταση: Η γενικευμένη κρίση του καπιταλισμού, το χρέος και η αντίσταση στις επιθέσεις του μνημονίου στην Ελλάδα, οι αραβικές επαναστάσεις, η επέμβαση στην Λιβύη, ο πυρηνικός όλεθρος της αγοράς στην Ιαπωνία.
Θα περιλαμβάνει πάνω από 50 συζητήσεις και ακόμα περισσότερους ομιλητές από όλο το εύρος της αριστεράς και των κινημάτων στην Ελλάδα, αλλά και με διεθνείς ομιλητές από όλα τα θερμά σημεία αντίστασης του πλανήτη...
Ανάμεσα στους διεθνείς ομιλητές ξεχωρίζουν:
Χοσάμ Αλ Χαμαλάουι, δημοσιογράφος μέλος της οργάνωσης Επαναστάτες Σοσιαλιστές από την Αίγυπτο
Κίραν Αλλεν
από το SWP, αδελφό κόμμα του ΣΕΚ στην Ιρλανδία, που συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές καταφέρνοντας να εκλέξει αρκετούς βουλευτές στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο.
Φρανσουά Κουστάλ
, από το ΝPA στη Γαλλία.
Φερνάντος Ρόζας
από το BLOCO που θα μιλήσει για τις εξελίξεις που παίρνουν φωτιά στην Πορτογαλία.
Μπράιαν Βέρντιν
από το American Federation of Teachers Union που οργάνωσε την κατάληψη στο Καπιτώλιο στο Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ.
Η πρόσκληση για συμμετοχής σε ολόκληρο το τετραήμερο είναι 10 ευρώ (6 ευρώ για μαθητές και ανέργους). Περιλαμβάνεται φιλοξενία στην Αθήνα και παιδικός σταθμός για όσους τον χρειάζονται.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο (www.marxistiko.gr), Φειδίου 14-16, Αθήνα, τηλέφωνο 210 5247584.
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του τετραήμερου, κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου