Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Ο αγώνας στα χέρια των Εργαζόμενων και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών

Δήλωση του εκπροσώπου του Αριστερού Ενωτικού Συνδιασμού στη ΔΕ του ΤΕΕ, σχετικά με τις εξελίξεις του προσχεδίου νόμου και τη στάση της ΔΕ του ΤΕΕ.
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Είναι πλέον προφανές σε όλους ότι η φιλοκυβερνητική στάση του διαπαραταξιακού (ΠΑΣΚ-ΔΚΜ-ΕΛΕΜ-Συμπαράταξη-ΔΑΠ) Προεδρείου του ΤΕΕ τους οδηγεί σε μια πρωτοφανή συναλλαγή, θυσιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών. Αποδέχονται την κατάργηση του "Κώδικα Αμοιβών", συναλλάσσονται με τη κυβέρνηση και την τρόικα για να διατηρήσουν τα δικά τους έσοδα και προνόμια, διαπραγματεύονται την πιστοποίηση όλων των τεχνικών επαγγελμάτων για να βάλουν επιπλέον φραγμούς στο επάγγελμα, διοργανώνουν "κινητοποιήσεις" για τα μάτια του κόσμου, βάζουν πλάτη στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κατασκευαστικού κεφαλαίου και των τραπεζών. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να διαμαρτυρηθούν για το ΤΣΜΕΔΕ για τα χάλια του οποίου φέρουν ακέραιη την ευθύνη, μαζί με τις Διοικήσεις που οι ίδιοι τοποθέτησαν και τους Νόμους που οι ίδιοι στήριξαν. Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους βάζοντας στο στόχαστρο τόσο την κυβερνητική πολιτική, όσο και τα παπαγαλάκια της στον κλάδο. Γιατί υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της αντίστασης, της ανατροπής όσων γκρεμίζουν κατακτήσεις ενός αιώνα.
Εμείς θα κινηθούμε κόντρα σε αυτή τη συναλλαγή, με την ενότητα των αυτοαπασχολούμενων των δημοσίων και των ιδιωτικών υπαλλήλων, γιατί η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων για τους μισθωτούς, το “ενιαίο” μισθολόγιο στο Δημόσιο και η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των αυτοαπασχολούμενων είναι η κοινή πολιτική που θυσιάζει τους εργαζόμενους στην κερδοφορία του κεφαλαίου και μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω.
Θα εντάξουμε τους αγώνες μας όχι στο μικροσυντεχνιασμό της ηγεσίας του ΤΕΕ, αλλά στο ευρύτερο κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Από το κίνημα άρνησης πληρωμής των διοδίων και των αυξήσεων στα ΜΜΜ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις απεργίες έως τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Ο αγώνας μας, αγώνας ρήξης και ανατροπής, συνδέεται με τον αγώνα των υπόλοιπων εργαζόμενων που αντιστέκονται. Σε συντονισμό μαζί τους, με τις δικές μας κινητοποιήσεις, θα αναδείξουμε δίπλα τους τις δικές μας θέσεις. Απέναντι σε αυτήν την κανιβαλική επίθεση, θα συμβάλλουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας στο κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων για σύγκρουση μέχρι τέλους.

25/1/2011
Πετρόπουλος Δημήτρης
μέλος ΔΕ ΤΕΕ
εκπρόσωπος του Αριστερού Ενωτικού Συνδιασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου