Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πολεοδομίες - ο Καλλικράτης φέρνει το χάος

Η χτεσινή (Πέμπτη 27/1) εξόρμηση της ΕΜΔΥΔΑΣ σε πολεοδομικά γραφεία όλης της χώρας ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα τα οποία ανακύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη στη Δημόσια Διοίκηση. Το ΤΕΕ προσπαθόντας να κρύψει τη συναλλαγή του με την κυβέρνηση οργανώνει άσφαιρες "κινητοποιήσεις", έλα όμως που οι εργαζόμενοι μηχανικοί βρήκαν ακόμα και εκεί την ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την οργή για τα χάλια στα οποία η κυβέρνηση του μνημονίου έχει φέρει τις Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες. Ενδεικτικά οι Πολεοδομίες έχουν μετατραπεί εδώ και μήνες σε εισπρακτικό μηχανισμό της τρόικας και του μνημονίου μέσω της αθλιότητας με τίτλο "τακτοποίηση ημιυπαιθρίων". Αναφέρουμε λίγα από τα δεκάδες προβλήματα που οι εργαζόμενοι ανέδειξαν :
1.την αγανάκτηση εργαζομένων και πολιτών
2.τα αποτελέσματα, από 1/1/11, της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που διέλυσε οτι απόμεινε από την Δ.Δ., ενδεικτικά στις περισσότερες νομαρχιακές πολεοδομίες άνω των μισών υπαλλήλων έχουν υποχρεωτικά μεταταχθεί στις περιφέρειες και οι υπόλοιποι στους δήμους και κανείς δε γνωρίζει που ανοίκει η ΕΠΑΕ και άλλες αρμοδιότητες.
3. Τις προθεσμίες που ''τρέχουν'' α)για τους ελέγχους των οικοδ. αδειών που εκδόθηκαν το 2009 και λήγουν στο 5 και β) για τις περαιώσεις των ημιυπαιθρίων(28/2/11) για την επιβολή των προστίμων και τις πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές (ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ μας περιμένει στη γωνία) ευθύνες αν δεν γίνουν τα παραπάνω (βλ. και το έγγραφο του Υφ/ργού ΝΤΟΛΙΟΥ, προτού δοθεί η παράταση για τους ημιυπαιθρίους χώρους-από 31/12/10 στις 28/2/11).
4.την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ προς τους πολίτες (αρ.πρωτ.3329/24.1.11) αλλά και το 3327/24.1.11 έγγραφο προς τους συναδέλφους, για να μη μείνει ως...κενό γράμμα , αλλά να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.
5. ότι πρέπει να στρέψουμε την οργή-αγανάκτηση του κόσμου (ο κάθε συνάδελφος να το κάνει κι όχι μόνο οι συνδικαλιστές και είναι ώριμες οι συνθήκες γιαυτό) προς τα ''πάνω'' , δηλ. στους πολιτικούς προϊσταμένους μας (δημάρχους , υπουργούς , περιφερειάρχες κλπ).
6.για να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες που προσέρχονται στις Δ.Υ. για εξυπηρέτηση και να υλοποιήσουμε τα αναγραφόμενα στο αφισάκι μας αιτήματά μας 
7. το τεράστιο πρόβλημα της πολεοδομικής νομοθεσίας που επιτρέπει τις εξαιρέσεις, τις ερμηνείες κλπ και ανοίγει δρόμο στη διαφθορά
8. την ανύπαρκτη επιμόρφωση των υπαλλήλων με χαρακτηριστικά παραδείγματα την υλοποίηση του ΚΕΝΕΚ και των ευρωκώδικων.
9. την αδιαφένεια και τη συναλλαγή που χαρακτηρίζουν τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις υπαλλήλων

υγ. δείτε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Αιχμή άρθρο για την Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής και το σχόλιο του Δ. Κλεφτοδήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου