Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

48ωρη απεργία των εργαζόμενων στην INTRACOM

48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον όμιλο της Intracom ως απάντηση στις απολύσεις/αναγκαστικές παραιτήσεις, στις μειώσεις μισθών και στις απειλές της διοίκησης για περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση μη συναίνεσης των εργζομένων.
Εκτός από την μεγάλη συμμετοχή των εργζομένων στη συνέλευση και την απολυτη πλειοψηφία της απόφασης για απεργεία 500 υπέρ, 68 κατά, 18 λευκά, ενθαρρυντικό είναι πως όλες οι παρατάξεις (ΑΚΕ(ΠΑΣΚΕ), ΑΕΕ(ΚΚΕ), ΓΕΝΟΒΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) κατέβηκαν με ένα πλαίσιο για 48ωρη απεργία!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου.

"Το Σωματείο εργαζομένων του ομίλου INTRACOM μετά από μαζική Γενική Συνέλευση των μελών του αποφάσισε να κηρύξει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 1 & 2 Φεβρουαρίου, απαντώντας στις 100 περίπου τρομοκρατικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες, όπως και στην μείωση των μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις.
Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας, να μην γίνουν άλλες απολύσεις όπως και να μην υπάρξει μείωση μισθών.
Είναι προφανές ότι η εργοδοσία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια εφ’ όλης της ύλης, χωρίς προηγούμενο επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Επίθεση που αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της μη πληρωμής υπερωριών, των μηδενικών αυξήσεων που είχε επιβάλει για τέσσερα χρόνια, των συνεχόμενων απολύσεων. Ανοίγει νέο κύκλο συμπίεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς ημερομηνία λήξης.
Είναι προμήνυμα συνολικότερα για τους εργαζόμενους στον κλάδο και στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα. Η θέληση των εργαζομένων όπως εκδηλώθηκε στη Γενική Συνέλευση είναι να μπει ένα τέρμα, να μην υποστούμε καμιά περαιτέρω θυσία στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.
Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε το εργατικό κίνημα της χώρας να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στην απεργία μας με ψηφίσματα και με τη φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Ειδικά για τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας, τα καλούμε να εκδηλώσουν ενεργητικά τη συμπαράστασή τους λαμβάνοντας οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία θεωρούν πρόσφορη".

Δείτε τέλος το Blog της Πρωτοβουλίας Γένοβα στην INTRACOM μέλη της οποίας είναι και υποψήφιοι της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου