Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Κατάργηση Οργανικών Θέσεων Π.Ε. Μηχανικών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
Αθήνα, 06-09-2022
Αρ. Πρωτ.: 8852

Προς: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή

Κοιν.: 1. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ
2. Α’ Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ


Θέμα : Κατάργηση Οργανικών Θέσεων Π.Ε. Μηχανικών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Κύριε Υπουργέ

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί Πανελλαδικά το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α και Β βαθμού). Η Ένωση μας συμμετέχει ανέκαθεν, με επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, στο διάλογο για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επαλειμμένα έχουμε απευθυνθεί σε εσάς με αφορμή τη μεγάλη υποστελέχωση και τις απαιτούμενες διαδικασίες προσλήψεων Διπλωματούχων Μηχανικών.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι με την με αρ. πρωτ. 49787/08-07-2022 (ΑΔΑ:ΨΜΨ0465ΧΘΞ-039) απόφαση των Υπηρεσιακών Γραμματέων του Υπουργείου
Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καταργούνται 34 οργανικές θέσεις προσωπικού Π.Ε. Μηχανικών, και αντικαθιστούνται από άλλες ειδικότητες. Αυτή τη στιγμή στο ΥΠΥΜΕ, όπως γνωρίζετε, υπηρετούν παραπάνω από 130 συνάδελφοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, εκ των οποίων πλέον των 100 με ανανεωμένες συμβάσεις. Οι ανάγκες του ΥΠΥΜΕ και του Δημοσίου γενικότερα, για στελέχωση με Διπλωματούχους Μηχανικούς, όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικές ανακοινώσεις μας είναι τεράστιες. Οι προσλήψεις και οι ανανεώσεις των συμβάσεων των συναδέλφων Διπλωματούχων Μηχανικών ΙΔΟΧ στο ΥΠΥΜΕ καταδεικνύουν πασιφανώς αυτήν την ανάγκη.

Αποτελεί πάγια θέση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ότι οι Υπηρεσίες πρέπει να στελεχώνονται αποκλειστικά με προσωπικό το οποίο θα προσλαμβάνεται με διαφανείς διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ και με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω εκτιμούμαι ότι είναι απαραίτητη, όχι μόνο η διατήρηση των 34 οργανικών θέσεων των ΠΕ Μηχανικών, αλλά και η αύξηση του αριθμού τους, η οποία θα πρέπει να συνοδευτεί με ανάλογες προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας το συντομότερο δυνατόν. 

Εξ αφορμής των ανωτέρω επανερχόμαστε σε αίτημά μας για συνάντηση σχετικά με πληθώρα θεμάτων, πέραν της υποστελέχωσης, που αφορούν τους συναδέλφους και συνολικά τον κλάδο μας (εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, θέματα που έχουν δημιουργηθεί με την κινητικότητα, ανασύνταξη των Οργανισμών, πλήρωση θέσεων ευθύνης, σύναψη Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποζημειώσεις Εκτός Έδρας, ίδρυση και Λειτουργία Μητρώου Πιστοποιημένων Υπαλλήλων Δημοσίων Συμβάσεων, Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου κλπ), στο οποίο σας καλούμε να ανταποκριθείτε, δεδομένου ότι η παρουσία των Μηχανικών στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης είναι απολύτως κρίσιμη για οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαδικασία, ειδικά ενόψει του Ταμείου Ανάκαμψης. Είμαστε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου