Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο στην Πλατεία Συντάγματος - Όργιο κρατικής βίας (videos)

Το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο στην Πλατεία Συντάγματος - Όργιο κρατικής βίας (videos)

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ πήραν εντολή να καταστείλουν την πορεία και αυτό έκαναν, βγάζοντας όλο τους το μίσος στην συγκέντρωση για την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο μόνιμης βλάβης και ζωής. Σήμερα ξημερώνει η 68η ημέρα απεργίας πείνας και το κράτος δείχνει το αληθινό του πρόσωπο. Οι ελευθερίες του συναθροίζεσθαι και του συνέρχεσθαι ησύχως και η ελευθερία του Τύπου πήγαν περίπατο.
Το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο στην Πλατεία Συντάγματος - Όργιο κρατικής βίας (videos)























ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ
29.07.2022 - 02:11

Σίγουρα με εντολή Θεοδωρικάκου και πιθανώς με εντολή Μητσοτάκη, μιας και πρόκειται για κορυφαίο ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Κυβέρνηση κατάφερε να οδηγήσει τον Γιάννη Μιχαηλίδη μια μέρα πιο κοντά σε κίνδυνο ζωής και να βασανίσει αναίτια δεκάδες διαδηλωτές. Δεν αρκέστηκαν στο να ρίχνουν δακρυγόνα ανάμεσα στους τουρίστες δυσφημίζοντας την χώρα από άκρη σε άκρη, δεν αρκέστηκαν στο να ψεκάζουν με φυσούνες τους δημοσιογράφους, αλλά αυτό που ήθελαν κυρίως είναι να κακοποιήσουν βάναυσα τους διαδηλωτές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Του δικαιώματος στην ισονομία το οποίο στερούν από τον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη και το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία των διαδηλωτών που κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος. Στην πορεία προς την Σαουδαραβοποίηση της χώρας, οι άνδρες των ΜΑΤ δεν δίστασαν να επιτεθούν στον βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη και σε δεκάδες μέλη του Μέρα25, ενώ ξυλοκοπήθηκε και ο συντονιστής του κόμματος Κωνσταντίνος Ντάσκας.

Αναλυτικά το βίντεο με την ομιλία του Κλέωνα Γρηγοριάδη, που με κάθε τρόπο αποτελεί στόχο του καθεστώτος Μητσοτάκη:
Στο πιο σοκαριστικό βίντεο της ημέρας που ανάρτησε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος Αλέξης Νταλούμης από τον λογαριασμό του στο twitter (@AlexisDaloumis), «άνδρας» των ΜΑΤ με διακριτικά από διμοιρία με κίτρινο κάθετο ορθογώνιο, χτυπάει με backfist άνδρα με χειροπέδες που δεν μπορεί να αντιδράσει και του σπάει τα δόντια. Τα διακριτικά της διμοιρίας είναι εμφανή και πρέπει να αποταχθούν άμεσα ο διοικητής της διμοιρίας και ο επίορκος αστυνομικός. Οτιδήποτε διαφορετικό, συνιστά ακόμα μια παραβίαση πέραν του βασανιστηρίου ατόμου που τελεί υπό σύλληψη.
Σε επόμενο βίντεο πάλι από το twitter, από τον λογαριασμό της ρεπόρτερ Ευτέρπης Μουζακίτη, βλέπουμε ένα κοπάδι των ΜΑΤ να επιτίθεται σε έναν ειρηνικό διαδηλωτή, που προκύπτει πως είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου. Αν είναι ο ίδιος που εντέλει προσήχθη, είναι ο Σωτήρης Λιαπέρης που φωτογράφισε και ο Γιάννης Κέμμος.
Από τον χρήστη @idiotypos έχουμε το βίντεο ενός πάνοπλου άνανδρου των ΜΑΤ να κλωτσά επανειλημμένα διαδηλωτή σε ακόμα μια απρόκλητη επίθεση με εντολή Θεοδωρικάκου και Μητσοτάκη. Όπως σε πολλά σημεία της συγκέντρωσης, γίνεται χρήση των κανονιού νερού της Αύρας. Τουλάχιστον η Κυβέρνηση έχει αγοράσει μηχανήματα που ρίχνουν νερό και μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών.
Βίντεο πάλι από τον @idiotypos που δείχνει πόσο «προκλήθηκαν» τα μέλη της έννομης τάξης.
Το βίντεο του @ideafabrika δείχνει μια από τις πρώτες επιθέσεις όταν τα ΜΑΤ πήραν εντολή να «σπάσουν» την συγκέντρωση και να αρχίσουν το όργιο καταστολής.
Επίθεση σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ. Το βίντεο κατέγραψε η συνάδελφός τους Γεωργία Νικολέτου.


Σε κάθε περίπτωση και με κάθε αφορμή, αυτή η Κυβέρνηση με την συμβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει πως είναι έτοιμη να πάει σε κάθε πιθανή σκέψη και κίνηση υπέρ καταδικασμένων βιαστών, παρά αναρχικών που καταδικάστηκαν με υψηλότερες ποινές λόγω της ιδεολογίας τους και αρνούνται να τους αποφυλακίσουν. Στην πορεία καταπατούν και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των διαδηλωτών.

Από καρδιάς ευχαριστούμε όσους -επαγγελματίες και μη- τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες από αυτά τα γεγονότα και τα δημοσίευσαν άμεσα και δημόσια. Σπάσατε το καρτέλ της ενημέρωσης.



* Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Νίκος Χριστοφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου