Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Αναφορά προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σχετικά με τη μη απόδοση της προσαύξησης σύνταξης σε ασφαλισμένους μέλη μας

Θέμα : Αναφορά προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σχετικά με τη μη απόδοση της προσαύξησης σύνταξης σε ασφαλισμένους μέλη μας

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών οι οποίοι υπηρετούν στη Δημόσια Διοίκηση (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, Ανεξάρτητες Αρχές). Απευθυνόμαστε σε εσάς σε σχέση με πλήθος σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τα μέλη μας σε σχέση με τη λειτουργία του ΝΠΔΔ e ΕΦΚΑ και δημιουργούν ταλαιπωρία και εύλογη αναστάτωση.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στα πλαίσια ενίσχυσης του Ελέγχου και της Λογοδοσίας της Δημόσιας Διοίκησης απέναντι στους ασφαλισμένους, μπορεί να διερευνήσει την αναφορά μας και να παρέμβει στο Φορέα e ΕΦΚΑ στην κατεύθυνση επίλυσης της μη απόδοσης της προσαύξησης σύνταξης σε ασφαλισμένους μέλη μας.

Ο e ΕΦΚΑ, παρά τις συνεχείς οχλήσεις δικές μας, αλλά και των μελών μας, συστηματικά και χωρίς καμία σοβαρή αιτιολόγηση καθυστερεί συστηματικά στην έκδοση των συντάξεων των Μηχανικών, με αποκορύφωμα τη μη έκδοση των συντάξεων με προσαύξηση σύνταξης εδώ και έξι (6) ολόκληρα χρόνια από τον Μάιο του 2016. Παρά τις συνεχιζόμενες διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα επιλυθεί «τον επόμενο μήνα» έχουμε συνεχείς παρατάσεις στη λειτουργία του λογισμικού απόδοσης της προσαύξησης σύνταξης λόγω παράλληλης ασφάλισης. Ενώ υπήρχαν δεσμεύσεις ότι θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία το Φεβρουάριο, συνεχώς πάμε σε πρόσθετες καθυστερήσεις που στερούν τη σύνταξη από χιλιάδες ασφαλισμένους με διαδοχική ή/και παράλληλα ασφάλιση, ενώ έχουν πληρώσει διπλές εισφορές. Δείτε και τη σχετική Επιστολή Συνηγόρου του Πολίτη προς τον Διοικητή ΕΦΚΑ


καθώς και σχετική απάντηση στη Βουλή:


Καθώς και προηγούμενες οχλήσεις μας που έμειναν αναπάντητες






Επειδή η συνεχιζόμενη μη έκδοση της προσαύξησης σύνταξης και η απουσία τεκμηριωμένων απαντήσεων – λύσεων του τεράστιου αυτού θέματος που απασχολεί τα μέλη μας, προκαλεί εύλογη αγανάκτηση, πακακαλούμε για την παρέμβαση σας στην κατεύθυνση επίλυσης του. Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου