Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλληλεγγύη στους αγώνες των εκπαιδευτικών (Απεργία – Αποχή) και της νεολαίας (Πολυτεχνείο Κρήτης)

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλληλεγγύη στους αγώνες των εκπαιδευτικών (Απεργία – Αποχή) και της νεολαίας (Πολυτεχνείο Κρήτης)


Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καταδικάζει των ένταση του κρατικού αυταρχισμού όπως αποτυπώνεται στην κήρυξη της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών ως «παράνομης και καταχρηστικής» αλλά και την προσπάθεια εκκίνησης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος φοιτητή, Προέδρου του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλους του ΔΣ των συλλόγων φοιτητών Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης και ΗΜΜΥ.

Η απαγόρευση των απεργιών και η επιστράτευση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών και εκλεγμένων συνδικαλιστών βάλλει ευθέως κατά του κατοχυρωμένου δικαιώματος ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και συνδικαλιστικής δράσης και αποτελεί ανεπίτρεπτη και ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη αναφορικά με το σεβασμό των κεκτημένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ελευθεριών που βάλλονται σήμερα τόσο από την εισαγωγή αντιδραστικών ρυθμίσεων αστυνόμευσης της φοιτητικής ζωής μέσα από το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και από το Νόμο Χατζηδάκη για τη λειτουργία των Σωματείων, την προκήρυξη των απεργιών κ.λπ.

Δηλώνουμε την αντίθεση μας σε κάθε τέτοια προσπάθεια εφαρμογής τιμωρητικών μέτρων σε βάρος των διεκδικήσεων της νεολαίας και των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία με κοινούς αγώνες όπως και στο παρελθόν θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και καμία αυταρχική πρακτική δε μπορεί να τους σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου