Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Παροχή Επιστημονικής Συνδρομής

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 16-4-2021

Αρ. Πρωτ. :

Προς: Διοικητή 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Κοιν:1. Υπουργείο Υγείας

2. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ

3. ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

4.Διοικήτρια Γ.Α.Ο.Ν.Α «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»


Θέμα : “Παροχή Επιστημονικής Συνδρομής”




Κύριε Διοικητά

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους πάνω από 8.200 Διπλωματούχους Μηχανικούς που απασχολούνται στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ανεξάρτητες Αρχές). Απευθυνόμαστε σε εσάς κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε σχετικά με την απόφαση σας(-αρ.πρ.6047/08.02.2021) να αναθέσετε πρόσθετα καθήκοντα “Παροχής Επιστημονικής Συνδρομής” σε συνάδελφο μας Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Άγιου Σάββα, Αγγελική Γεωργούλη ΠΕ Πολιτικό Μηχανικό, ώστε να προβεί στη Σύνταξη Τεχνικών Προδιαγραφών, Σχεδίων, Προϋπολογισμού και Διοικητικών Πράξεων έργων στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και στην απάντηση της με αρ.πρ.4360/857/22-2-21 που σας επισυνάπτουμε.

Όπως θα πρέπει να γνωρίζεται, τα Νοσοκομεία της Αττικής, ειδικά την τρέχουσα περίοδο της Πανδημίας, λειτουργούν στα όρια τους και αυτό χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του συνόλου του προσωπικού τους. Ειδικά οι Τεχνικές Υπηρεσίες στενάζουν λόγω της έλλειψης προσωπικού και της παλαιότητας των υποδομών και του εξοπλισμού. Το προσωπικό εν μέσω συνεχούς έκθεσης στην Πανδημία έχει να διαχειρισθεί και την ορθή και αδιάλειπτη λειτουργία των αναγκαίων υποδομών και ειδικά οι Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών Νοσοκομείων συνοδεύονται από τεράστιες ευθύνες για τη λειτουργία τους.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να τους αναθέτετε πρόσθετα καθήκοντα άλλων Νοσοκομείων αντί να βρείτε τρόπους να στελεχωθούν όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης σας με το απαιτούμενο προσωπικό, ειδικά Διπλωματούχων Μηχανικών ώστε να μελετήσουν και να επιβλέψουν τα απαιτούμενα έργα, να συντηρήσουν και να λειτουργήσουν τις αναγκαίες Υποδομές του Συστήματος Υγείας. Πολύ περισσότερο όταν πρόσφατα όπως ενημερωθήκαμε, λύθηκαν οι Συμβάσεις Εργασίας Επικουρικών Μηχανικών σε Νοσοκομεία της Αττικής.

Η Ομοσπονδία μας συναισθανόμενη τις ειδικές συνθήκες της Πανδημίας εξαίρεσε τον τομέα της υγείας από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας. Ας συναισθανθεί και η Διοίκηση τις ευθύνες τις οποίες καλείται να διαχειρισθεί το προσωπικό και ας ανακαλέσει την άδικη και επιβαρυντική απόφαση αυτή. Ας διεκδικήσουμε από κοινού τη στελέχωση όλων των απαιτούμενων θέσεων, ειδικά Τεχνικού Προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου