Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών


Δείτε από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών .pdf

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στη συνδικαλίστρια Τ. Ανδρέου .pdf

Αποζημιωτικές Αγωγές Συνταξιούχων Συναδέλφων .pdf

Συνεργασία ανάμεσα στην ΕΜΔΥΔΑΣ και το ΕΚΔΔΑ σε θέματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των Διπλωματούχων Μηχανικών .pdf

Τοποθετήσεις Αναπληρωτών Προϊσταμένων στην Υ.Π.Α. .pdf

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

Στις 31 Μάρτη, 145 καθαρίστριες και καθαριστές του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ απολύθηκαν γιατί δεν κατάφεραν να περάσουν το κόσκινο του ΑΣΕΠ. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις - λόγω κοινωνικών κριτηρίων - εργαζόμενες και εργαζόμενοι που δουλεύουν πολλά χρόνια στην καθαριότητα (κάποιοι από το 2002) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρέθηκαν εκτός των επιτυχόντων στα προσωρινά αποτελέσματα που έβγαλε το ΑΣΕΠ, μιας και δεν μοριοδοτήθηκαν έξτρα όπως τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός. Έτσι οι αόρατοι ήρωες που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της μάχης για να σωθούν ζωές από την πανδημία, κέρδισαν μαζί με το χειροκρότημα και την απόλυσή τους. Ακόμα χειρότερα μάλιστα, εξαιρέθηκαν προκλητικά από την τρίμηνη παράταση συμβάσεων που δόθηκε για υπηρεσίες απολύμανσης και φύλαξης στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Έτσι στις 31 Μάρτη, μαζί με τον Κώστα Καταραχιά, πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα που απολύθηκε εκδικητικά, απολύθηκαν και οι 145 συμβασιούχοι της καθαριότητας του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν άμεσα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση, στη σύνταξη, στην αξιοπρέπεια.


  1. Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου - μόνιμοι με πλήρη δικαιώματα - δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι/ες αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  2. Να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για όσες υπηρεσίες παρουσιάζουν ελλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου