Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ: Κινητοποίηση για τους 15 απολυμένους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ: Κινητοποίηση για τους 15 απολυμένους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά | Τετάρτη 14 Απριλίου


Εφτά μήνες μετά την εφετειακή απόφαση 5703/20, οι κινητοποιήσεις του ΣΕΤΕΕ, τα ψηφίσματα εργατικών συνδικαλιστικών φορέων μεταξύ των οποίων και της ΑΔΕΔΥ, αποφάσεις παρατάξεων της Δ.Ε. του ΤΕΕ, δηλώσεις κορυφαίων θεσμικών προσωπικοτήτων του ΤΕΕ, τοποθετήσεις πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης κλπ, αποδεικνύουν ότι το ζήτημα της εφαρμογής της εφετειακής απόφασης και της απόσυρσης του ΤΕΕ από τα ένδικα μέσα αποτελεί ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα και κανείς δεν μπορεί να το αγνοεί.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εντάσσεται στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής προσέγγισης η οποία στρέφεται ακόμη και κατά τελεσίδικων εφετειακών αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους.

Για αυτό και ο αγώνας μας είναι κοινός με τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών που απολύθηκαν μετά από πολλά συνεχόμενα έτη εργασίας με συμβάσεις ομηρίας, όπως και των συμβασιούχων του ΤΕΕ που δικαιώθηκαν στο εφετείο.

Ο αγώνας για την δικαίωση των καθαριστριών και των εργαζόμενων του ΤΕΕ, είναι κοινός με τον αγώνα κάθε εργαζόμενου ενάντια στις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ απαιτεί από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και τα όργανα διοίκησής του ΤΕΕ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να ανακαλέσουν τα ένδικα μέσα κατά των 15 συναδέλφων μας που δικαιώθηκαν στο εφετείο.

Καλούμε σε στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Απριλίου από την έναρξη του ωραρίου έως 12 μμ., συγκέντρωση έξω από το ΤΕΕ 10 πμ και διαμαρτυρία μαζί με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Απαιτούμε:

– Άμεση εφαρμογή της εφετειακής απόφασης 5703/20 που δικαιώνει τους 15 εργαζόμενους του ΤΕΕ, απόσυρση του ΤΕΕ από τα ένδικα μέσα

– Ακύρωση της ανάθεσης – σκάνδαλο από το ΤΕΕ σε ιδιωτική δικηγορική εταιρεία των απολύσεων των εργαζομένων, έναντι 19.000 € (!)

– Επαναπρόσληψη των συμβασιούχων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους!

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και εργατικούς -συνδικαλιστικούς φορείς, να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα μας και να πλαισιώσουν την κινητοποίησή μας. Καλούμε τις παρατάξεις του ΤΕΕ και τους μηχανικούς που δεν ενστερνίζονται τα νεοφιλελεύθερα δόγματα να σταθούν δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου