Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Η επένδυση στο Ελληνικό δεν έχει καμία πιθανότητα να προχωρήσει

 ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.03.2021


Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ



Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η λιμνάζουσα επένδυση στο Ελληνικό πρόκειται να προχωρήσει. Επειδή, λόγω της θεσμικής, πολεοδομικής και οικονομικής πολυπλοκότητας του θέματος, η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί πλήρως τα δεδομένα του θέματος, οι κυβερνητικοί παράγοντες μπορούν να δηλώνουν ότι θέλουν χωρίς έλεγχο.

Η επένδυση δεν πρόκειται να γίνει γιατί απλούστατα αυτή η τερατώδης μεγακατασκευή όχι μόνο δεν μπορεί να βρει χρηματοδότες, λόγω του ίδιου του φαραωνικού σχεδίου αλλά και λόγω του ότι οι επενδυτές έχουν άλλου χαρακτήρα και πάντα περιορισμένες δυνατότητες επενδύσεων μέσα στην κρίση.

Επίσης δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χρηματοδότες για επιμέρους τμήματα του έργου, που υποτίθεται ότι μπορούν να γίνουν μέσα σε ένα χαοτικό ακίνητο σε τομείς οι οποίοι όμως έχουν καταρρεύσει με την κρίση, όπως π.χ. το καζίνο το οποίο διατυμπανίζουν.

Επιπλέον, φαντάζεται κανείς ότι υπάρχουν αγοραστές κατοικίας που θα πληρώσουν ακριβά για να συγκατοικήσουν σε μια συσσώρευση 25.000 κατοικιών; Αυτά συνέβαιναν στην εποχή του μεταμοντερνισμού και σε πολύ μικρότερα μεγέθη στο Las Vegas και άλλες ανάλογες περιοχές.

Οι πλούσιοι Έλληνες και ξένοι που επιθυμούν να αγοράσουν κατοικία στην Ελλάδα έχουν επιλογές υψηλών προδιαγραφών. Παρόλα αυτά ακόμα και υπερπολυτελείς κατοικίες δεν είναι σίγουρο ότι θα βρουν αγοραστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι 13 υπερπολυτελείς βίλες που σχεδιάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στο ευρύτερο οικόπεδο Αστέρα Βουλιαγμένης δεν βρήκαν αγοραστές και δεν κατασκευάστηκαν.

Η θέση που προωθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό δεν έχει καμία πιθανότητα να υλοποιηθεί.

Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας για τη Σωτηρία του Ελληνικού δεν εξαρτήθηκε ποτέ από τη θέση του. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί και πολλές στο ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν ριζικά.

Η Ευρεία Επιτροπή για τη Σωτηρία του Ελληνικού συνεχίζει τον αγώνα όπως τον έχει προγραμματίσει.

Η υπόθεση δεν έχει ούτε κατά διάνοια κριθεί, πολύ περισσότερο που αυτά που αναφέρονται από τους κυβερνώντες είναι σε μεγάλο βαθμό έωλα θεσμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου