Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλληλεγγύη και στήριξη στο συνάδελφο μας που ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη άδικα.

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 22/3/2021

Αρ. Πρωτ.: 8444

Προς: 1. Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

2. Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων

3. Πρόεδρο και Διοικούσα ΤΕΕ

Κοιν.: Α' Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα: Αλληλεγγύη και στήριξη στο συνάδελφο μας που ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη άδικα.

Στα πασίγνωστα γεγονότα αστυνομικής βίας και ασυδοσίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 7 Μαρτίου, ξυλοκοπήθηκε άγρια και αναίτια συνάδελφός μας, Αγρ.Τοπογράφος Μηχανικός, Συμβασιούχος στο Δήμο Αθηναίων, που «τόλμησε» να υπερασπιστεί το δικαίωμα της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου από οικογένειες. Στις 8 Μαρτίου, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κ. Κυρανάκης, σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε προσωπικά στοιχεία του συναδέλφου, σε μια άνευ προηγουμένου καταπάτηση των δικαιωμάτων προστασίας προσωπικών δεδομένων και σε μια πρωτόγνωρη αποκάλυψη του κράτους αυθαιρεσιών και παράνομων παρακολουθήσεων και φακελώματος όπου ζούμε.

Ως ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και διασύρθηκε από κυβερνητικούς βουλευτές. Ο συνάδελφός μας, όπως διαβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι μας στο Δήμο Αθηναίων, στους λίγους μήνες που έχουν την τύχη να δουλεύουν μαζί, έχει δείξει έναν εξαίρετο χαρακτήρα και ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις ως νέος μηχανικός. Καλούμε :

(α) το Δήμο Αθηναίων, πέρα από την αυτονόητη αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξει στον εργαζόμενο του να προχωρήσει σε προσλήψεις μηχανικών μέσω ΑΣΕΠ, με μόνιμη σχέση εργασίας για τις ανάγκες της Υπηρεσίας που είναι τεράστιες και γνωστές. Προσωρινά και μόνο θα μπορούσε να ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των συναδέλφων, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις.

(β) την Εισαγγελία να αποσύρει τις αναίτιες και άδικες κατηγορίες εναντίον του συναδέλφου μας και των υπόλοιπων δέκα συλληφθέντων της 7ης Μαρτίου.

(γ) το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο μας καλύπτοντας τον και θεσμικά, ηθικά αλλά και νομικά.



Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους και όλες τους/τις 11 συλληφθέντες/είσες! Η κραυγή «πονάω» θα μας στοιχειώνει και θα μας θυμίζει να μη σταματάμε ποτέ τον αγώνα για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ενάντια στην κρατική βία και τον αυταρχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου