Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Βουλή: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 11 Φλεβάρη και ώρα 5μμ. κατά του ν/σ για ΑΕΙ

Βουλή: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 11 Φλεβάρη και ώρα 5μμ. κατά του ν/σ για ΑΕΙ

Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, κατά του ν/σ Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα πανεπιστήμια, πραγματοποιούνται, σήμερα, Πέμπτη 11 Φλεβάρη, σε διάφορες πόλεις της χώρας. Να σημειωθεί πως σήμερα είναι και η ημέρα της ψηφοφορίας.

Στην Αθήνα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί, σήμερα το απόγευμα, στις 5, έξω από τη Βουλή. Οι φοιτητές που, χθες, μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα πλημμύρισαν τη χώρα, δεν πτοούνται και δεν τρομοκρατούνται από την επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησής τους, όπως έγινε την Τετάρτη. Καλούν όλους μας, για ένα νέο δυναμικό και μαζικό «παρών», στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση του σημερινού απογεύματος.


Με βία και χημικά, επιχειρούν να καταστείλουν τους αγώνες της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας (φωτογραφίες, βίντεο)

Αστυνομική «Δράση» πάνω σε διαδηλωτή | Πηγή φωτογραφίας: Δρομογράφος

Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, οι γονείς που βρέθηκαν από νωρίς στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια. Στην Αθήνα, όταν η μαζικότατη πορεία έφτασε κοντά στη βουλή η αστυνομία απάντησε με χημικά και κρότου λάμψης ενώ προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές. Έπειτα από λίγα λεπτά και αφού οι φοιτητές αποχωρούσαν έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Αθήνας και τουλάχιστον 30 προσαγωγές. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν τους φωτορεπόρτερ που επιχειρούσαν να καταγράψουν τα γεγονότα.



Αστυνομική «ΔΡΑΣΗ» πάνω στο σώμα διαδηλωτή

Απίστευτες φωτογραφίες από την επίθεση των αστυνομικών αρχών στα Προπύλαια, έπειτα από τη μαζική συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως, δημοσιεύει το AFP μέσα από τον φακό του Άρη Μεσσήνη. Στις φωτογραφίες φαίνεται μηχανή της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να πέφτει και να πατά πάνω σε διαδηλωτή στην οδό Ρήγα Φεραίου.


Χημικά και καταστολή και στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες και οι διαδηλωτές που βρέθηκαν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Κατά την διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα, μέρος των φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο ΥΜΑΘ προσπάθησε να ανέβει προς τον δρόμο δεξιά του διοικητηρίου με την αστυνομία να τους εμποδίζει, να κάνει χρήση χημικών και καταστολής και να δημιουργηθεί ένταση. Σύμφωνα με το voria.gr, στη συνέχεια οι διαδηλωτές επανασυντάχθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου παραμένουν. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή, κατά τις πληροφορίες τοπικών μέσων.


Αγκωνιά και χτυπήματα ΜΑΤ σε περαστικούς στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο – ντοκουμέντο καταγράφει αστυνομικό των ΜΑΤ να ρίχνει αγκωνιά στο πρόσωπο σε περαστικό πολίτη, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Στη συνέχεια ένας συνάδελφός του να τον κλωτσά ενώ ένας τρίτος αστυνομικός χτυπά με το γκλοπ ένα ακόμα άτομο που βρίσκεται στο ίδιο μέρος.



Πηγή: ThePressProject
Νέο ηχηρό και μαζικό «όχι» από την εκπαιδευτική κοινότητα στο ν/σ «έκτρωμα» Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί βρίσκονται στους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ, με τους νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση (μείωση εισακτέων κτλ.) και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μειώνει τους εισακτέους στις σχολές. Στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται, με το νέο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων, καθώς, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), γκρεμίζεται κάθε πιθανότητα που είχαν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Φωτογραφία: Alex Gasteratos/ThePressProject Φωτογραφία: Alex Gasteratos/ThePressProject

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με χιλιάδες κόσμο να αντιδρά στα παραπάνω. Φοιτητικοί σύλλογοι, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ, εργατικές συλλογικότητες, όπως το ΜΕΤΑ, η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα, η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών, μαθητές, σύλλογοι γονέων δίνουν το «παρών»που έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία, η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12 ως τη λήξη της βάρδιας, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι γονέων, δίνουν το παρών. Φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ομοσπονδία διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ (ΟΔΠΤΕ) που έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία, η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12 ως τη λήξη της βάρδιας, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι γονέων, δίνουν το «παρών».

Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος/newsbeast.gr Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος/newsbeast.gr


Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος/newsbeast.gr Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος/newsbeast.gr


Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος/newsbeast.gr
Ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο Κεραμέως στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στη 1μμ. Στο σημείο, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτηρούν διακριτικά τη συγκέντρωση έχοντας παρατάξει περιμετρικά κλούβες με διμοιρίες των ΥΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου