Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της προσωρινής σύνταξης


 Αθήνα, 11-2-2021 

Αρ. Πρωτ.: 8408 

 Προς: 1. Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη 

 2. Υφυπουργό Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου

 Κοιν.: 1. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ 

 2. Α’ Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ 

Θέμα : Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της προσωρινής σύνταξης 

Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ 

Σε συνέχεια του από 14/1/2021 αιτήματος συνάντησης που σας αποστείλαμε (https://emdydas.gr/images/stories/news/2020/14.1.2021_aitima_synantisis_yp_ ergasias_8387.pdf),  όπου περιγράφουμε αναλυτικά τις διεκδικήσεις μας, επανερχόμαστε σχετικά με τη συζητούμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προσωρινής σύνταξης. 

Οι συνάδελφοι μας συνταξιούχοι λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων στις διαδικασίες απονομής σύνταξης σε όλα τα επίπεδα αναγκάζονται να διαβιούν με πενιχρότατες αποδοχές τη στιγμή που έχουν καταβάλλει διπλές εισφορές επί 35 και πλέον έτη! Το ύψος των προσωρινών συντάξεων για τους εργαζόμενους του Δημοσίου αντιστοιχεί στο 40% περίπου των εν ενεργεία αποδοχών τους. Με βάση τα παραπάνω, επαναφέρουμε τα αιτήματα μας για: 

 Την πρόσληψη με μόνιμες σχέσεις εργασίας όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στη Δ/νση Συντάξεων του Γ.Λ.Κ. και στη Διεύθυνση Συντάξεων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ. 

 Αύξηση της πενιχρής προσωρινής σύνταξης στο 80% για όλες τις περιπτώσεις (και για το Δημόσιο που έχει εξαιρεθεί), ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των συνταξιούχων μέχρι την έκδοση της οριστικής σύνταξης. Αναλυτικά η πρόταση μας είναι εδώ: https://emdydas.gr/images/stories/news/2020/8.9.2020_prosorines_s yntaxeis_dimosiou_8278.pdf) 

 Συνυπολογισμό και της προσαύξησης σύνταξης λόγω παράλληλης ασφάλισης στην προσωρινή σύνταξη, δεδομένου ότι και για αυτή έχει καταβληθεί εισφορές και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της οριστικής σύνταξης. Και ζητάμε συνάντηση το συντομότερο μαζί σας διότι αντί να επιλύονται θέματα, δυστυχώς δημιουργούνται συνεχώς πρόσθετα, σε έναν κλάδο εργαζομένων που έχει προσφέρει πολλά στη Διοίκηση αλλά και στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου