Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής υγείας 2020


Σήμερα έχουμε την τιμή και την χαρά να σας ενημερώσουμε για τον νεοσύστατο σύλλογο την 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - Κ.Ο.ΦΙ.Ψ.Υ. Παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τις καθυστερήσεις εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 κατορθώσαμε και συγκροτήσαμε το σωματείο, τον περασμένο Αύγουστο του 2020.

Η ΚΟΦΙΨΥ ιδρύθηκε για την υποστήριξη προσώπων που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους και που στην πλειοψηφία τους δεν εκπροσωπούνται ή δεν βοηθούνται σε κάποια ανάλογη συλλογικότητα.

Πασχίζουμε με αλληλεγγύη και αγάπη για τη κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση τους.

Ομοίως ενδιαφερόμαστε και ασκούμε επιρροή για την βελτίωση των συνθηκών στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Τα μέλη της ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ εργάζονται, συνεργάζονται και ενισχύουν τον αποϊδρυματισμό και την τομεοποίηση στην Ψ.Υ.

Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με το ΣΤΙΓΜΑ και τις πρακτικές του αποκλεισμού!

Συντονιζόμαστε με τα κέντρα Πολιτικής Προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης προσφέροντας και δεχόμενοι/ες αρωγή. Είμαστε μέλος Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.


Είμαστε μία νέα συλλογική φωνή με στόχο την προαγωγή της Ψ.Υ. Συμμετέχουμε στην ΠΟΣΟΨΥ όπου ενώνουμε την δύναμή μας με τους άλλους αδελφούς συλλόγους, στον κοινό σκοπό. Η Ομοσπονδία μας καλωσόρισε και έτσι έχουμε κι εμείς μερίδιο έκφρασης στην δυναμική και αποτελεσματική παρουσία της, που εκπροσωπεί τουλάχιστον 231.000 πάσχοντες.

Διακεκριμένοι/ες επιστήμονες/ισες μας στήριξαν και μας ενθάρρυναν για την δημιουργία της ΚΟΦΙΨΥ και συνεχίζουν να είναι στο πλευρό μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο απλώθηκε ένα ευρύ υποστηρικτικό δίκτυο που πιστεύει τους ευγενικούς σκοπούς της ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.

Ο αγώνα μας γίνεται για την χειραφέτηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Πασχίζουμε για την ανακούφιση των πασχόντων και των οικογενειών τους με σεβασμό στα δικαιώματά τους.

Μαχόμαστε για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Διεκδικούμε «Μεγαλύτερες επενδύσεις και μεγαλύτερη πρόσβαση».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ by DimitrisPeter on Scribd

1 σχόλιο: