Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, ενόψη της έκδοσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, με συνεδρίασή του πήρε απόφαση το ακόλουθο ψήφισμα. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτωβρίου 2020 στις 10:00πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λεωφόρος Αλεξάνδρας).
Ψήφισμα Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας (αντιφασίστας μουσικός) έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών.

Εδώ και λίγες μέρες ένα πρωτόγνωρο κίνημα έχει κάνει την εμφάνιση του ζητώντας την καταδίκη της ΧΑ. Ψηφίσματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και ανακοινώσεις συμμετοχής στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη, βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ψηφίσματα από ένα πλήθος συλλογικών φορέων, σωματείων εργαζομένων, πολιτικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων πολιτών. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) συμμετέχει σε αυτόν τον μεγάλο, συλλογικό αγώνα ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο. Η καταδίκη των ναζί της ΧΑ είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φασισμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες και όλους όσους διεκδικούν να μην μπορέσει η ΧΑ και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου, να πραγματοποιήσει επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια σε όποιον θεωρείται «διαφορετικός» ή εχθρός της «ιδεολογίας» τους. Η καταδίκη της ΧΑ είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Μια απόφαση που θα «δικαιώσει» τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους ανοίξει τον δρόμο για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας, με τη σχετική ενίσχυση των 8 εκατομμυρίων ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση.

Το εργατικό και το αντιφασιστικό κίνημα και κάθε πολίτης με δημοκρατικές αρχές αγωνίζονται δυναμικά για να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στον νεοναζισμό. Στην «ιδεολογία» που ανοιχτά καλλιεργεί το μίσος και τις διακρίσεις, που στηρίζει και ενισχύει την καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) να συμμετέχουν στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 7 Οκτωβρίου 2020 στις 10:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ


06/10/2020




Στις 7 Οκτώβρη 2020 ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης. Όλη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα η δίκη αφορά μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η χώρα μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και των φυσικών αυτουργών των εγκλημάτων που δικάζονται.

Όμως, η δίκη αφορά στην πραγματικότητα ακόμη περισσότερα, αφορά και τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπιστούμε. Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως έπραξε και η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, εκφράζει ομόφωνα την πολιτική της άποψη για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των βασικών πανανθρώπινων αξιών. Είναι στο χέρι όλων μας να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή. Συμπαρατασσόμαστε με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που απαιτούν 75 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!

Η πολιτική μας άποψη είναι σαφής: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι φορέας της ναζιστικής ιδεολογίας. Και οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής πρέπει να μπουν βαθιά μέσα στη φυλακή!

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως φορέας με έντονες κοινωνικές και δημοκρατικές ευαισθησίες, με μακρόχρονη, σχεδόν ενός αιώνα, δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία, ενώνει τη φωνή του με όλες και όλους για μην μπορέσει η ΧΑ και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια σε όποιον θεωρεί «διαφορετικό» ή εχθρό της μισάνθρωπης ιδεολογίας του ναζισμού.

Το ΤΕΕ στηρίζει τη μαζική, κινηματική, ενωτική δράση και έκφραση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων, των επιστημόνων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής, της ηγεσίας της και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Η ΔΕ ΤΕΕ χαιρετίζει και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στις 09:30 πμ στην Αθήνα.

Η συγκυρία της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ιστορική, αλλά ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στη μισαλλοδοξία δεν σταματά εδώ. Δεν εφησυχάζουμε. Το συγκεκριμένο ναζιστικό μόρφωμα μπορεί να συρρικνώθηκε εκλογικά, όμως το αυγό του φιδιού δεν εξαφανίστηκε, μπορεί να επωάζονται νέα. Και είναι δικαίωμα και καθήκον μας, ως πολίτες, να προασπίζουμε σταθερά τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Πιστεύουμε βαθιά ότι οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες και η δημοκρατική συμμετοχή θα μπορέσουν να ακυρώσουν τη δράση κάθε είδους ναζιστικών, φασιστικών και εγκληματικών μορφωμάτων και να ξεριζώσουν τις αιτίες που τα γεννούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου