Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Για το Δημήτρη Δαράκη


ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΡΑΚΗ

Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων

6.9.2020

Χθες έφυγε απροσδόκητα από κοντά μας ο αγαπημένος μας φίλος και σύντροφος, αρχιτέκτονας Δημήτρης Δαράκης.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη, ώρα 17:00, στο κοιμητήριο στα Τρία Μοναστήρια περιοχής Ρεθύμνου

Στο πρόσωπο του Δημήτρη όσοι τον γνωρίσαμε βρήκαμε έναν σπάνιο άνθρωπο, που προσέφερε ακούραστα μιαν ιδιαίτερη διάσταση σοβαρότητας, ευαισθησίας και εύστοχης αντίληψης στους αγώνες για μιαν άλλη κοινωνία και μιαν άλλη αριστερά.

Συμμετείχε στους αγώνες τοπικών και επιστημονικών φορέων για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, καθώς και στην προσπάθεια για τον χωροταξικό σχεδιασμό στο Ρέθυμνο, σύμφωνο με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και τις δυνατότητες της περιοχής.

Στους αγώνες του με γνώμονα την κοινωνική διάσταση της άσκησης της αρχιτεκτονικής και του επαγγέλματος του μηχανικού, υπήρξε ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη και μέλος ΔΣ του Τμήματος Ρεθύμνου του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, καθώς και Αντιπρόσωπος στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, στο οποίο υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του.

Τα μέλη της Συσπείρωσης Αριστερών Αρχιτεκτόνων εκφράζουμε στους συγγενείς του Δημήτρη τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Μοιραζόμαστε τον πόνο τους.

,,,

Για τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Δαράκη, ο σύντροφος Γιώργος Οικονόμου, τοπογράφος, μας έστειλε και δημοσιεύουμε τις γραμμές που ακολουθούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΓΓΈΛΗ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ

Κάθε φορά που μου την κάνετε χωρίς προειδοποίηση, μεγαλώνετε την τρέλα και τη μοναξιά μου. Όμως τρείς σ’ ένα μήνα, είναι δύσκολο ρε σύντροφοι.

Μ’ εσένα Δημήτρη έχουν μείνει κάποιες εκκρεμότητες. Στο υπόσχομαι ότι θα τις παλεύω όσο αντέχω. Για τη συσπείρωση και γι αυτή τη ρημάδα την αριστερά σου μιλώ. Αντίο φίλε. 

Γ. Ο. (Μπελατσάος)

Ρέθυμνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου