Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΑΕΔ

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
1. Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΑΕΔ από τη Συμμετοχή τους στις διαδικασίες του Μητρώου Μελών Δημοπρασιών (ΜηΜΕΔ) καθώς και από το σύνολο των Τεχνικών Επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν οι Διπλ. Μηχανικοί του ΟΑΕΔ (Επιτροπές Διενέργειας Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Προσφορών, Επιτροπές Εξέτασης Ενστάσεων του Ν4412/16, Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής Προμηθειών,  Επιτροπές Παρακολούθησης και Παραλαβής πάσης φύσης Τεχνικών Δημοσίων Έργων, Επιτροπές πάσης φύσης μελετών Τεχνικών Δημοσίων Έργων μικρής κλίμακας και προϋπολογισμού, Ομάδες εργασίας έργων με χρηματοδότη ΕΣΠΑ, Τεχνικά Συμβούλια Δημοσίων Έργων) καθώς και πάσης φύσεως μετακινήσεων εκτός έδρας από 10/8/2020 έως 12/9/2020  καταρχάς και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει χρονική επέκταση.


ΠΡΟΣ
1. Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

**************

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ  
1. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Λαμβάνοντας υπόψη την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 13/07/2020 και τις συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τη Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σχετικά με : 
      Α)    Την καταβολή των οφειλόμενων από τον κατηργημένο ΟΕΚ, εργοδοτικών εισφορών των συναδέλφων μας για τα έτη 2007 – 2012, αλλά και από τον ΟΑΕΔ για τα έτη 2012-2013. Οι οφειλόμενες αυτές εισφορές αν και έχουν υπολογισθεί και καταλογισθεί από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί ενώ έχουμε πληροφορηθεί ότι εξακολουθούν να αμφισβητούνται από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουμε κάνει η οφειλή εισφορών εργοδότη έχει συντριπτικές επιπτώσεις στη συνταξιοδότηση των συναδέλφων μας που υπερβαίνει το 40% στην αναμενόμενη ανταποδοτική σύνταξη του πρώην ΤΣΜΕΔΕ.
Β) Την άρση και αποκατάσταση των αυθαίρετων μετακινήσεων συναδέλφων,  την εξάλειψη των απαξιωτικών συμπεριφορών προς τους Διπλωματούχους Μηχανικούς και υποτίμησης της Επιστημονικής και Εργασιακής τους αξιοπρέπειας. Την επίλυση των διαφόρων δυσκολιών και προσκομμάτων που εμφανίζονται στις διαδικασίες των εκτός έδρας μετακινήσεων τους που δρουν ανασταλτικά στην υλοποίηση των Υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Εκκινούμε κινητοποιήσεις  για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς Υπαλλήλους του Ο.Α.Ε.Δ. και αποφασίζουμε:

2. Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΑΕΔ από τη Συμμετοχή τους στις διαδικασίες του Μητρώου Μελών Δημοπρασιών (ΜηΜΕΔ) καθώς και από το σύνολο των Τεχνικών Επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν οι Διπλ. Μηχανικοί του ΟΑΕΔ (Επιτροπές Διενέργειας Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Προσφορών, Επιτροπές Εξέτασης Ενστάσεων του Ν4412/16, Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής Προμηθειών,  Επιτροπές Παρακολούθησης και Παραλαβής πάσης φύσης Τεχνικών Δημοσίων Έργων, Επιτροπές πάσης φύσης μελετών Τεχνικών Δημοσίων Έργων μικρής κλίμακας και προϋπολογισμού, Ομάδες εργασίας έργων με χρηματοδότη ΕΣΠΑ, Τεχνικά Συμβούλια Δημοσίων Έργων) καθώς και πάσης φύσεως μετακινήσεων εκτός έδρας από 10/8/2020 έως 12/9/2020  καταρχάς και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει χρονική επέκταση.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να αντιγράψει αυτή στην έκθεση  επίδοσης.         

Αθήνα,   05/08/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου