Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΣΜΤ: Καταγγελία για τις νέες απολύσεις στην ALTHOM ΕΠΕ

ΣΜΤ: Καταγγελία για τις νέες απολύσεις στην ALTHOM ΕΠΕ



Ούτε από την καλοκαιρινή περίοδο, ούτε από τον καύσωνα δε φαίνονται να πτοούνται κυβέρνηση και εργοδοσία και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την αντεργατική επίθεση.

Σε μια σειρά χώρους και κλάδους η εργοδοτική επίθεση παίρνει οξυμένα χαρακτηριστικά, καθώς τα αφεντικά αξιοποιούν τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων για να τσακίσουν εργατικά δικαιώματα και προχωρούν σε απολύσεις. Την ώρα που χιλιάδες εργατικές οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οι εργοδότες του κλάδου έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια τους και υπολογίζουν πώς θα εξασφαλίσουν τα κέρδη τους που κινδυνεύουν λόγω της νέας κρίσης που επιτάχυνε ο κορονοϊός, φορτώνοντας τα σπασμένα στις πλάτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εργοδοσία της ALTHOM, σε συνέχεια των 2 απολύσεων που είχαν γίνει τον Ιούνιο, προχωράει σε 5 νέες απολύσεις.

Επικαλούμενοι ότι συρρικνώθηκε ο κύκλος εργασιών λόγω της κρίσης στις αερομεταφορές, καταλήγουν στις 5 νέες απολύσεις, διατηρώντας το καθεστώς επισφάλειας για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δραστηριότητα της εταιρίας κάθε άλλο παρά περιορίστηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, μιας και με την εφαρμογή της τηλεεργασίας, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να δουλεύουν και με το παραπάνω, με τις υπερωρίες να διογκώνονται.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί και να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της εργατικής τάξης, επιλέγει κατακαλόκαιρο, όπως έκανε και η προηγούμενη, να φέρνει νομοσχέδια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, όπως το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, για να διασφαλιστούν τα κέρδη τους, συνεχίζονται να δίνονται προκλητικές παροχές στις επιχειρήσεις Τέτοια είναι και τα πακέτα στήριξης των δισεκατομμυρίων που θα δοθούν από το «Ταμείο Ανάκαμψης» για επιχορηγήσεις και δάνεια των ομίλων, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους, αφού απαραίτητος όρος για τις εκταμιεύσεις είναι η συνέχιση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ALTHOM! Αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί μας με τη διευθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, είναι γελασμένοι.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου να μην συναινέσουν σε καμία απόλυση ή τροποποίηση των όρων εργασίας τους στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Δεν αποδεχόμαστε ατομικά οποιαδήποτε τέτοια πρόταση ή εξέλιξη.

Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Να απορρίψουμε τη λογική της «ατομικής ευθύνης = ατομικής λύσης», του εργαζόμενου μόνου απέναντι στον εργοδότη. Τη λογική ότι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε στην ίδια βάρκα. Μιλάμε με τους συναδέλφους μας και δρούμε συλλογικά. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας για πλήρη εργασία μισθό και ασφάλιση. Καταγγέλλουμε στο Σωματείο, άμεσα, κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

Άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων από την εργοδοσία της Althom!

Καμία νέα απόλυση!

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση της εργοδοσίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!

Διεκδικούμε:


Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον κλάδο που να κατοχυρώνουν αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο.


Επίδοματα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον κατώτερο μισθό.


Προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού με άμεση κρατική χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Π.Φ.Υ. και λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου