Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το Ν/Σ που απαγορεύει τις διαδηλώσεις

Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το Ν/Σ που απαγορεύει τις διαδηλώσεις


Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εξέδωσε ψήφισμα κατά του υπό ψήφιση νομοσχεδίου που περιστέλλει το δικαίωμα στη διαδήλωση.
Συμμετέχουμε αύριο στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Να μην περάσει η απαγόρευση!

Η πρόταση,υπερψηφίστηκε με 5 ψήφους (ΑΡΑΓέΣ/blockTEE, Πανεπιστημονική, Συμμαχία, Δ.Ε.Σ.Μη.). Κατά ψήφισαν 4 (ΔΚΜ,ΔΗΣΥΜ) και 1 λευκό (ΔΗΠΑΜ).

“Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις και καλεί την Κυβέρνηση να το αποσύρει.
Το νομοσχέδιο αυτό, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, αποτελεί πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου χουντικού νόμου του 1971. Ανοίγει τον δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων από την αστυνομία, περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέπει εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια, και καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν “απαγορεύσει” οι αρχές.
Η κατάθεση και ψήφιση του Νομοσχεδίου αποτελεί ηχηρό πλήγμα για τη Δημοκρατία και επιστρέφει τη χώρα σε μαύρες εποχές.
Με βάση τα παραπάνω η Δ.Ε δηλώνει ότι καμία περιστολή δημοκρατικών κεκτημένων και δικαιωμάτων των πολιτών δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει και καλεί τους μηχανικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινώσει συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς την Πέμπτη 9/7 στις 7μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο συλλαλητήριο σωματείων και συνδικάτων στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου