Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Για την κατάργηση των μαθημάτων Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου από ΓΕΛ




Απόσπασμα της σημαντικής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΟΛΜΕ στα γραφεία της την Πέμπτη 2 Ιουλίου ζητώντας να αποσυρθούν τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο συγκεκριμένο βίντεο μιλάει η Αρχιτέκτων εκπαιδευτικός Βαλωμένου Γεωργία.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΓΕΛ

Το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ του Τμήματος Αττικής συνυπογράφει και συντάσσεται πλήρως με τις επιστολές του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και των αρχιτεκτόνων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας - βαθμολογητών του Γραμμικού Σχεδίου, σχετικά με την κατάργηση των μαθημάτων Ελεύθερου και Γραμμικού σχεδίου από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Τμήμα Αττικής θεωρεί ότι η απόφαση αυτή προδίδει “έλλειμμα πολιτισμού” και είναι αντίθετη με την πολιτισμική παράδοση της χώρας.

Το Τμ. Αττικής θεωρώντας τη διδασκαλία των μαθημάτων αυτών σημαντική είχε από καιρό ξεκινήσει την δωρεάν διδασκαλία τους. Σαν ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει, συνεχίζει και ενδυναμώνει την πρωτοβουλία του για δωρεάν διδασκαλία των συγκεκριμένων μαθημάτων, όταν μάλιστα αυτά εξακολουθούν να απαιτούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εξεταστικά Κέντρα: Αποχή από εξέταση και βαθμολόγηση Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου 

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, με την υποστήριξη και κάλυψη της ΟΛΜΕ, καλεί σε αποχή από την εξέταση και βαθμολόγηση γραπτών Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της Τέχνης από το Λύκειο, οι Συντονιστές και οι Βαθμολογητές των Ειδικών Μαθημάτων, Ελευθέρου και Γραμμικού Σχεδίου, Εικαστικοί και Αρχιτέκτονες αντίστοιχα, στα δύο Εξεταστικά – Βαθμολογικά Κέντρα της Αθήνας και στο ένα της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να απέχουν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 από τη διαδικασία εξέτασης και βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου