Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Υλοποίηση Δικαστικής Απόφασης σχετικά με τον παράνομο αποκλεισμό συναδέλφου μας από τη διαδικασία κρίσεων θέσης ευθύνης

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

                                                                            

                                                                           Αθήνα,  29-7-2020

Αρ. Πρωτ.:

                                                Προς :  1. Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

      2.  Υπουργείο Εσωτερικών

Κοιν.:          ΕΕ ΑΔΕΔΥ

 

Θέμα :  Υλοποίηση Δικαστικής Απόφασης σχετικά με τον παράνομο αποκλεισμό συναδέλφου μας από τη διαδικασία κρίσεων θέσης ευθύνης

                                          

        Ενημερωθήκαμε ότι παρά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Αριθμός απόφασης: 559/2020), με την οποία ακυρώθηκε ο αποκλεισμός του συναδέλφου μας Γ.Μ, από τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην υλοποίηση της και αντ’ αυτού κωλυσιεργεί αποστέλλοντας ερωτήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

        Η Διοίκηση όφειλε από τη στιγμή που της κοινοποιήθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση αυτή, όπως έχει πρωτίστως συνταγματική υποχρέωση (άρθρο 95 του Συντάγματος) και όφειλε όπως ακριβώς αναφέρει η απόφαση να ακυρώσει « το από 19-9-2018 1ο Πρακτικό του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά το μέρος που αφορά τον αιτούντα και β) το από 26- 10-2018 6ο Πρακτικό του ιδίου Συμβουλίου (ΣΕΠ)».

H κατάσταση που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί αίτηση συμμορφώσεως προς το Θ΄ Τμήμα του εν λόγω Δικαστηρίου για να διαπιστωθεί η καθυστέρηση και η άρνηση του Υπουργείου να εκτελέσει την εν λόγω δικαστική απόφαση.

Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην υλοποίηση της δικαστικής απόφασης και να ακυρώσετε τον παράνομο αποκλεισμό του συναδέλφου μας Γ.Μ. από τις κρίσεις. Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ θα παρακολουθεί στενά το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι η συμμόρφωση της Διοίκησης με τις δικαστικές αποφάσεις αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του Κράτους Δικαίου. Η δικαίωση του συναδέλφου μας αποτελεί δικαίωση του αγώνα μας ενάντια στη συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης.

                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου