Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας


Ως μνημείο συνδιαλλαγής και αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών των μηχανικών, μπορεί να χαρακτηριστεί η ειδική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας που έγινε τη Δευτέρα 16/12/2019 για την ανάδειξη του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ Μαγνησίας. Την κύρια ευθύνη φυσικά όπως φαίνεται και στο άρθρο της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
φέρουν οι δύο μεγάλες παρατάξεις, η Δ.Κ.Μ. (της Ν.Δ με “αρχηγό” την νυν πρόεδρο της Διοικούσας Νάνσυς Καπούλα) και της Νέα Δυναμική Μηχανικών (του Μπέου με “αρχηγό” τον Κωνσταντίνο Καραγιάννη) χωρίς βέβαια να υστερούν των ευθυνών τους και οι παρατάξεις ΔΗΣΥΜ(ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) και Συνεργασία Μηχανικών(ΣΥΡΙΖΑ), με τους τελευταίους τους πιο «άτυχους». Και να γιατί. Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών των μηχανικών (που έβγαλε τους αντιπροσώπους των παρατάξεων με απλή αναλογική) θα έπρεπε τα 9 μέλη της Διοικούσας (με μέτρο 47 αντιπρόσωποι/ 9 μέλη Δ.Ε.= 5.22 ψήφοι ανά εκλόγιμο μέλος) να κατανέμονταν ως εξείς:
ΔΚΜ(Ν.Δ.)= 23/5.22= 4μέλη και υπόλοιπο 0.406
ΔΗΣΥΜ(ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ)= 5/5.22=0.957 υπόλοιπο
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ(ΣΥΡΙΖΑ)= 4/5.22=0.766 υπόλοιπο
Πανεπιστημονική(ΚΚΕ)= 5/5.22=0.957 υπόλοιπο
ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ(ΜΠΕΟΣ-ΔΙΑΣΠΑΣΗ Ν.Δ.)= 8/5.22=1 μέλος και 0.53 υπόλοιπο
Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών (ΑΡΑΓΕΣ)= 3/5.22=0.574 υπόλοιπο
Ελεύθεροι Επαγγελματίες= 1/5.22=0.191 υπόλοιπο
Άρα με βάση τους εκλεγμένους των παρατάξεων, εάν κατέβαζαν τα ψηφοδέλτια τους κανονικά (όπως τους ψήφισαν οι μηχανικοί κατά τις εκλογές δηλ.)θα αναλογούσαν :
ΔΚΜ= 4 Μέλη στη Διοικούσα, ΔΗΣΥΜ= 1 μέλος από τα υπόλοιπα, ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ= 1 μέλος, Πανεπιστημονική= 1 μέλος από τα υπόλοιπα, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ= 1 μέλος από τα υπόλοιπα, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ= 1 μέλος από τα υπόλοιπα. ΣΥΝΟΛΟ 9 μέλη στη Διοικούσα.
Αντί αυτό και κάνοντας την συνδιαλλαγή φτιάχνοντας τεχνητές ξεχωριστές παρατάξεις κατά την εκλογή κατόρθωσαν να εκλέξουν Δ.Κ.Μ.=5 μέλη, ΔΗΣΥΜ= 1 ,ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ=1 και εμείς( η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παίρνοντας 1 ακόμα ψήφο από τον ήρωα τελικά της βραδιάς που μας ψήφισε βλέποντας την αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε και ένα μεγάλο μπράβο του) μαζί με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ μπήκαμε στην κλήρωση. Θέμα τύχης πια. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ(ΣΥΡΙΖΑ) η άτυχη της βραδιάς πετάχτηκε απ’έξω. Ξεκάθαρο. Άδικο το αποτέλεσμα για τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ , φέρουν όμως βαθύτατη ευθύνη γιατί όταν στο κάλεσμα των παρατάξεων της κ. Καπούλας(Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας) εμείς τοποθετηθήκαμε πολιτικά ώστε να αποφευχθεί η αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε τελικά και ζητήσαμε από τις παρατάξεις να τοποθετηθούν ανοιχτά και ξεκάθαρα, βρήκαμε συμμάχους μόνο την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, αντίπαλους την Δ.Κ.Μ., τη ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και τη ΔΗΣΥΜ (και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού ήταν αυτοί που κάνανε την εξώφθαλμη συνδιαλλαγή) και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ο εκπρόσωπός τους δεν τοποθετήθηκε καθόλου, σίγουρος μάλλον ότι θα εκλεγεί, «υπόφθαλμη συναλλαγή»). Το παραπάνω γεγονός καταγγέλθηκε και κατά την ώρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των προεδρείων. Και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ αδιάφορος.
Από την πλευρά μας (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) και με την εκλογή του Κώστα Γαργάλα στη θέση της Δ.Ε.(εμείς τηρούμε την εναλλαγή των προσώπων κατά τη διάρκεια της θητείας της Διοικούσας και Αντιπροσωπείας ) θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μηχανικών και εν τέλει την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όχι αυτή που τσαλαβουτάνε αλλά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ 2ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου