Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΑΡΑΓέΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανακοίνωση ΑΡΑΓέΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα



Στις εκλογές του ΤΕΕ στις 3/11/2019 αποτυπώθηκε η αναμενόμενη κυριαρχία του συντηρητικού μπλοκ και εντός του Επιμελητηρίου. Αναμενόμενη και λόγω κεντρικού πολιτικού κλίματος (κυριαρχία της ΝΔ) και λόγω της επανασυσπείρωσης πλήθους μικρότερων συντηρητικών παρατάξεων γύρω από τη ΔΚΜ και τον Γ.Στασινό. Η απουσία – υποχώρηση σοβαρών κινηματικών αντιστάσεων και εναλλακτικών πολιτικών στη νέα μνημονιακή κανονικότητα που έχει επιβληθεί ενισχύουν την απογοήτευση, απομάκρυνση ειδικά των πιο πληττόμενων στρωμάτων (βλέπε αποχή άνω του 70%), αλλά και τους ατομικούς δρόμους επιβίωσης που εγκλωβίζουν πολλούς και πολλές σε ψήφους «υποχρέωσης» γύρω από τη μικρή δουλειά, πίεσης από εταιρικούς μηχανισμούς κοκ. Η ΔΚΜ εκμεταλλεύεται επίσης τη μονοπρόσωπη εικόνα του ΤΕΕ προς τα έξω, και την κατάργηση των οδών ενημέρωσης των συναδέλφων (κυρίως το Δελτίο) που τους αποκόπτουν από την εσωτερική ζωή του ΤΕΕ.

Η άνοδος των μνημονιακών συνοδοιπόρων της ΔΚΜ (ΔΗΣΥΜ, ΔΗΠΑΜ) και η ταύτιση των επίδοξων «αντιπολιτευτών» (Συμμαχία, ΔΕΣΜΗ, Ανασυγκρότηση) σε κεντρικές κατευθύνσεις της ηγεσίας του ΤΕΕ, κάνει την επόμενη ημέρα ακόμη πιο δύσκολη για τους μηχανικούς που ζουν από τη δουλειά τους. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα Επιμελητήριο προνομιακό συνομιλητή της πλέον νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, πρωτοπόρο στην προστασία των Επενδυτών και στην καταβαράθρωση του περιβάλλοντος, του δημοσίου ελέγχου, των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής του ΤΕΕ το επιβεβαιώνουν πικρά (Επενδύω στην Ελλάδα, αλλαγές στα αυθαίρετα, Ελληνικό κλπ) και σύντομα θα έχουμε μπροστά μας την προώθηση του επαγγελματικού ταμείου, νέα Μητρώα και πιστοποιήσεις κοκ.

Ως ΑΡΑΓέΣ, το αποτέλεσμα μας δε μας ικανοποιεί προφανώς, αλλά σε καμία περίπτωση δε μας πτοεί. Χωρίς κεντρικοπολιτικές στηρίξεις, με ελλείμματα στη δουλειά μας (η οποία παρόλα αυτά σε μια Αντιπροσωπεία ΤΕΕ που υπολειτουργεί ήταν πολύ εντονότερη από αυτή των «μεγάλων παρατάξεων») και μέσα σε ένα αρνητικό τοπίο, διατηρηθήκαμε στο 4,7% και στους 1440 ψήφους στην Κεντρική Αντιπροσωπεία, ενώ στις επιστημονικές επιτροπές και στο Πειθαρχικό συμβούλιο τα ψηφοδέλτια που υποστηρίξαμε πολλές φορές προσέγγισαν ή και ξεπέρασαν το 9-10%. Το δυναμικό αυτό, αλλά και πολλοί/ές ακόμα συνάδελφοι/σες που παλεύουν για τη συλλογική τους αξιοπρέπεια ως εργαζόμενοι επιστήμονες –όπως και στο παρελθόν- μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά για τους αναγκαίους αγώνες και τις ανατροπές που έχουμε μπροστά μας.

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση – Νοέμβριος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου