Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Σχετικά με τη συγκρότηση του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Σχετικά με τη συγκρότηση του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Η συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ μετά το 18ο Συνέδριο συνέπεσε (όχι με δική μας επιλογή) με την πρώτη ημέρα παραλαβής της νέας κυβέρνησης.
Ελπίζουμε ότι η σύμπτωση αυτή δεν έχει σχέση με τις συμπορεύσεις που ακολούθησαν.
Το 18ο Συνέδριο και τα αποτελέσματά του ήρθαν ως επιστέγασμα της δουλειάς του προηγούμενου ΔΣ, γεγονός που αποδεικνύεται από:
  • την πρωτοφανή αύξηση συμμετοχής των εκλεγμένων αντιπροσώπων σε πανελλαδικό επίπεδο ως αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής παλαιών και νέων μελών στις εκλογές των πρωτοβάθμιων Ενώσεων (από 88 εκλεγμένοι σύνεδροι στο 16ο συνέδριο σε 179 σύνεδροι στο 18ο συνέδριο δηλ. μία αύξηση κατά 100% των εκλεγμένων αντιπροσώπων),
  • την σχεδόν καθολική αποδοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων σχετικά με τη λειτουργία του προηγούμενου ΔΣ και του συγκεκριμένου Προεδρείου (94% έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού),
  • την εκλογική στάση των 79 συνέδρων στους 175 οι οποίοι έδωσαν στην παράταξή μας (Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση) την πρώτη θέση με ποσοστό 45% και 7 έδρες στις 15 στο ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.
Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα στις εκλογές για το 15μελές ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ είναι:
Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση (με ένωση 2 ιστορικών παρατάξεων της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ της Αγωνιστικής Συνεργασίας και της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών, την παρουσία των πλειοψηφουσών παρατάξεων από Αττική και από Κεντρική Μακεδονία αλλά και με ένα άνοιγμα προς συναδέλφους από διάφορους χώρους) πήρε 7 έδρες, η ΔΚΜ1 πήρε 3 έδρες, η ΔΚΜ2 πήρε 1 έδρα, η ΕΔΑΚ πήρε 2 έδρες, η Περιφερειακή Συνεργασία πήρε 1 έδρα και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα πήρε 1 έδρα.
Εκτιμώντας τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, η πρόταση που εισηγήθηκε αρχικά η παράταξή μας ήταν, να παραμείνει η σύνθεση του προεδρείου ίδια με την προηγούμενη για τους παρακάτω λόγους:
  • Αποδείχτηκε στην πράξη ότι είχε επιτυχία ο τρόπος λειτουργίας του προηγούμενου ΔΣ, με παρουσία όλων των παρατάξεων (αντιπροσωπευτικό).
  • Η αρχής της αναλογικότητας των αποτελεσμάτων των εκλογών πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα σύνθεση του ΔΣ. Επομένως η παράταξή μας ως η Πρώτη (με μεγάλη διαφορά) παράταξη (με 7 από τις 15 έδρες και ποσοστό 45% δικαιούται 2 έδρες στο Προεδρείο (όπως ακριβώς στο προηγούμενο ΔΣ),
  • η θέση του Προέδρου καταλαμβάνεται από τον πρώτο σε σειρά εκλογής (Πετρόπουλο Δημήτρη) και του Αντιπροέδρου από τον δεύτερο σε σειρά εκλογής (Μακνέα Κριστίνα), ώστε να μπορεί να αναπληρώνει τον Πρόεδρο όταν χρειαστεί, σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσής μας
  • η θέση του Αντιπροέδρου, στο προηγούμενο ΔΣ, εκπροσωπήθηκε επάξια από την Μακνέα Κριστίνα, η οποία εκπροσωπούσε τη δεύτερη μεγαλύτερη Ένωση και Περιφέρεια της Ελλάδας, αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρουσία, η ανιδιοτελής πρόσφορά και το έργο της Κριστίνας Μακνέας ήταν καταλυτικά στοιχεία για την αναβάθμιση και ταυτόχρονα την συσπείρωση του κλάδου μας
Δυστυχώς η απολύτως λογική και άκρως τεκμηριωμένη αυτή πρότασή μας συνάντησε την άρνηση των υπολοίπων παρατάξεων. Η (ενωμένη πλέον) ΔΚΜ και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα έβαλαν ως προϋπόθεση την αποδοχή της από όλους, στηρίζοντας εμμέσως (πλην σαφώς) την επιμονή της ΕΔΑΚ και της Περιφερειακής Συνεργασίας να διεκδικήσουν αναβαθμισμένη παρουσία στο νέο ΔΣ καταλαμβάνοντας τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Ταμεία αντίστοιχα.
Μετά την άρνηση αυτή, η Παράταξή μας επανήλθε με συμβιβαστική πρόταση διαμοιρασμού της θητείας του Αντιπροέδρου μεταξύ των δύο υποψηφίων, της Κριστίνας Μακνέας και της Πλουμίτσας Τριανταφυλοπούλου (με όποια μάλιστα σειρά το επιθυμούν), η οποία μετά από διαβουλεύσεις δυστυχώς απορρίφθηκε επίσης από την ΕΔΑΚ. Ο κίνδυνος να αναβληθεί η συγκρότηση προεδρείου για το φθινόπωρο, να χρεωθεί η Ομοσπονδία με επιπλέον έξοδα και να μην υπάρχει εκλεγμένο προεδρείο για να δουλέψει, ήταν ορατός καθώς δεν υπήρξε διάθεση για αντίστοιχες υποχωρήσεις και από τις υπόλοιπες πλευρές.

Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, η κυβερνητική αλλαγή φορτώνει επιπλέον υποχρεώσεις με επείγοντα χαρακτήρα σε θέματα που πρέπει να επιλειφθεί το νέο ΔΣ (έχουμε μπροστά μας ορατό τον κίνδυνο εκχώρησης αρμοδιοτήτων όπως η επίβλεψη των έργων σε ιδιώτες), και κυρίως συναισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο ΔΣ, εκτιμήσαμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για πολλές διαπραγματεύσεις, οι οποίες στο παρελθόν έχουν τόσο κοστίσει στο συνδικαλισμό. Για το λόγο αυτό αποσύραμε τη συμβιβαστική πρότασή μας και αποδεχτήκαμε (όχι χωρίς κάποια απογοήτευση) την σχετικά πιο υποβαθμισμένη παρουσία μας στο Προεδρείο του νέου ΔΣ, με τη θέση δηλαδή του Οργανωτικού Γραμματέα.
Ιστορικά έχουμε αποδείξει, μέσα από τις παρατάξεις που εκπροσωπούμε, ότι επιμένουμε στις αξίες μας, στηρίζουμε τον υγιή συνδικαλισμό, μακριά από κρατικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις και ιδιοτέλειες, εκτιμούμε και σεβόμαστε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων χωρίς να κυνηγάμε καρέκλες και αξιώματα. Συνεπώς, δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε ένα άδικο για μας, παζάρι, που δεν ταιριάζει στην ιδεολογία μας και που δεν τιμάει τους χρόνιους αγώνες μας.
Είναι δεδομένο ότι, επειδή πιστεύουμε ότι τις θέσεις τις αναδεικνύουν τα άτομα και όχι οι τίτλοι, θα δουλέψουμε με την ίδια ευσυνειδησία, ανιδιοτέλεια, αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα από όποια θέση και να βρεθούμε. Αυτό κάναμε πάντα και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Καλή δύναμη στον κλάδο μας, πίστη στις διεκδικήσεις μας, ενότητα και αγώνα για την υλοποίηση τους.


Τα εκλεγμένα με την Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση μέλη του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
  1. Αραβίδου Κική
  2. Βεζυριανίδου Τάνια
  3. Καβάλα Φανή
  4. Κρητικός Μάριος
  5. Μακνέα Κριστίνα
  6. Πετρόπουλος Δημήτρης
  7. Τσιρογιάννης Άρης
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ



Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 10/7/2019
Αρ. Πρωτ. :
Προς: Α’ βάθμιες Ενώσεις (για ενημέρωση των μελών).


Κοιν.: Δελτίο ΤΕΕ

Θέμα : Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. Της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 9 Ιουλίου 2019

Στις 7 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με μοναδικό θέμα τη διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα και την εκλογή του νέου Προεδρείου της Ομοσπονδίας, μετά από το πρόσφατο 18ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ. Το ΔΣ κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφάσισε:
  1. Για τη θέση του Προέδρου προτάθηκε ως μοναδικός υποψήφιος ο συνάδελφος Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος και εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ομόφωνα με 15 ψήφους.
  2. Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, προτάθηκε ως μοναδικός υποψήφιος ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Σάσσαλος, ο οποίος και εκλέχθηκε ομόφωνα με 15 ψήφους νέος Γεν. Γραμματέας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.
  3. Για τη θέση του Αντιπροέδρου, προτάθηκε η συνάδελφος Πλουμίτσα Τριανταφυλλοπούλου η οποία και εκλέχθηκε με 13 ψήφους υπέρ και 2 λευκά, νέα Αντιπρόεδρος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.
  4. Για τη θέση του Ταμία, προτάθηκε ως μοναδικός υποψήφιος ο συνάδελφος Νικόλαος Συλλίρης, ο οποίος και εκλέχθηκε με 14 ψήφους υπέρ και 1 λευκό, νέα Ταμίας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.
  5. Για τη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα, προτάθηκε ως μοναδική υποψήφια η συνάδελφος Πηνελόπη Θεοδωροπούλου, η οποία και εκλέχθηκε ομόφωνα με 15 ψήφους νέα Αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.
  6. Για τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, προτάθηκε ως μοναδική υποψήφια η συνάδελφος Κριστίνα-Ηλέκτρα Μακνέα, η οποία και εκλέχθηκε ομόφωνα με 15 ψήφους νέα Οργανωτική Γραμματέας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ :.

Μετά την παραπάνω εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματά της, η νέα σύνθεση του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ είναι:

1. Πρόεδρος: Δημήτρης Πετρόπουλος
2. Αντιπρόεδρος: Πλουμίτσα Τριανταφυλλοπούλου
3. Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Σάσσαλος
4. Ταμίας: Νικόλαος Συλλίρης
5. Αναπλ.Γεν. Γραμ.:Πηνελόπη Θεοδωροπούλου
6. Οργαν.Γραμ.: Κριστίνα – Ηλέκτρα Μακνέα
7. Μέλος: Κική Αραβίδου
7. Μέλος: Αλέξανδρος Βαγγελάκος
8. Μέλος: Τάνια Βεζυργιαννίδου
10.Μέλος: Φανή Καβάλλα
11.Μέλος: Μάριος Κρητικός
12.Μέλος: Σμάρω Μαλακατέ
13.Μέλος: Μανώλης Πατεράκης
14. Μέλος: Μαρία Περτσινίδου
15. Μέλος: Άρης Τσιρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου