Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΤΕΕ για τις εκλογές του 2016



Συναδέλφισες –οι,

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ εξάντλησε κάθε καλόπιστη προσέγγιση από τη μεριά των εργαζομένων ώστε να καταβληθούν αυτά που οφείλει το ΤΕΕ στους εργαζόμενους για τις εκλογές του 2016.

Προθεσμίες επί προθεσμιών που μας ζητήθηκαν από το ΤΕΕ, για να καταβάλλει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους παρήλθαν άπρακτες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ

Όλοι στην Αθήνα και στα Περιφερειακά Τμήματα στη στάση εργασίας 
την Πέμπτη 11 Ιουλίου από την έναρξη του ωραρίου έως 12 μμ

Συγκέντρωση έξω από στο Κεντρικό ΤΕΕ στις 10 πμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΤΟ 2016

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολήθηκαν σε πολυήμερες και επίπονες εργασίες, εκτός ωραρίου και εκτός των υπερεσιακών τους καθηκόντων για τις εκλογές του ΤΕΕ το 2016, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια.

Επανειλημμένες συναντήσεις του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, δεν έφεραν αποτέλεσμα ενώ οι δεσμεύσεις του για την πληρωμή των δεδουλευμένων δεν υλοποιήθηκαν.

Αυτό συνιστά, πέρα από τα άλλα, και απαξίωση του συλλογικού οργάνου των εργαζομένων.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούμαστε και πάλι να εργαστούμε το ίδιο σκληρά για τις ερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ το Φθινόπωρο του 2019. Ήδη εργαζόμενοι στο ΤΕΕ δέχονται πιέσεις, εντολές, ή υποσχέσεις ακόμη και από εξϋπηρεσιακούς παράγοντες να κάνουν την ίδια δουλειά όπως στις εκλογές του ΤΕΕ το 2016 για την οποία όμως δεν έχουν πληρωθεί.

Απευθυνόμαστε στη Διοικούσα του ΤΕΕ, στις Παρατάξεις του ΤΕΕ που πήραν μέρος στις εκλογές του 2016 ή θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές, στα μέλη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και στους Προέδρους των Περιφερειακών Τμημάτων και τους ζητάμε να πάρουν θέση στο ζήτημα των απλήρωτων εργαζόμενων. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εργαζόμενους και Διοίκηση όταν θεμελιώδεις αρχές του Εργατικού Δικαίου δεν υφίστανται.

Μέχρι να λυθεί το ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ αποφασίζει:

Να καλέσει τους εργαζόμενους σε αποχή από κάθε εργασία που αφορά στις εκλογές (επισκευή υπολογιστών, ψηφιακή υποστήριξη, διεκπεραίωση Προμηθειών, εργασία σε αποθήκες, διαλογή ψηφοδελτίων στις αποθήκες, έλεγχος μητρώου κλπ) είτε ζητηθεί εντός είτε περισσότερο εκτός ωραρίου.

Να καταγγείλει κάθε υπηρεσιακό ή εξωϋπηρεσιακό όργανο ή παράγοντα που θα προσπαθήσει με πιέσεις, εντολές, ή υποσχέσεις να αναγκάσει τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι να δουλέψουν για τις εκλογές. Να καταγγείλει τις «διαρροές» για ανάθεση της εργασίας σε ιδιώτες σε περίπτωση άρνησης των απλήρωτων εργαζόμενων του ΤΕΕ.

Να καλέσει τους εργαζόμενους σε προειδοποιητική στάση εργασίας στο Κεντρικό ΤΕΕ και την Περιφέρεια την Πέμπτη 11 Ιουλίου από την αρχή του ωραρίου έως και τις 12μμ με συγκέντρωση των συναδέλφων της Αθήνας στην είσοδο του ΤΕΕ στις 10 πμ.

Να παρέμβει στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ την Τρίτη 2 Ιουλίου, για να ενημερώσει για το ζήτημα.

Να καλέσει τις Παρατάξεις του ΤΕΕ τους Συλλόγους και τα σωματεία των Μηχανικών την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, την ΕΜΔΥΔΑΣ την ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ να πάρουν θέση πάνω στο θέμα.

συναδελφικά

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
Αβραμίδης Κώστας

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
Μαρία Πέτρου


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 10-7-2019
Αρ. Πρωτ. :

Προς: Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ
Κοιν. : 1. Σύλλογο Εργαζομένων ΤΕΕ
2. ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Θέμα : Καθυστέρηση καταβολής δεδουλεμένων εργαζομένων ΤΕΕ

Συνάδελφε Πρόεδρε και μέλη της ΔΕ ΤΕΕ
Ως Ομοσπονδία γίναμε αποδέκτες από το Σύλλογο Εργαζομένων ΤΕΕ επιστολής για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων για τις εκλογές του ΤΕΕ 2016 στους υπαλλήλους του ΤΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονικά καλή συνεργασίας μεταξύ ΤΕΕ και ΕΜΔΥΔΑΣ, την αποδεδειγμένη ευαισθησία που έχετε για τα θέματα των εργαζομένων αλλά και ενόψει των επερχόμενων εκλογών του ΤΕΕ σας καλούμε να βοηθήσετε για την καλύτερη δυνατή επίλυση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου