Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΣΜΤ: Στάση εργασίας και κινητοποίηση στην J&P ΑΒΑΞ | Πέμπτη 20 Ιούνη

Και ώρα 8.30πμ., στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 16, Παράδεισος Αμαρουσίου. Στάση εργασίας τις δύο πρώτες ώρες του ωραρίου
19 Ιουνίου 2019


Το ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συνεδρίασε την 10η Ιούνη με πρώτο θέμα την απεργία της 20ής Ιούνη για την συλλογική σύμβαση εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

Οι συνθήκες που διαμόρφωσαν οι διαδοχικές εκλογικές μάχες και η προκήρυξη των εθνικών εκλογών για την 7η Ιούλη, από το σύνολο των παρατάξεων που συγκροτούν το ΔΣ, εκτιμήθηκε πως δε συμβάλλουν στη μέγιστη δυνατή επιτυχία και τον τόνο που πρέπει να δοθεί στην αντιπαράθεση με τους εργοδότες του κλάδου και την κυβέρνηση. Αποφασίστηκε ομόφωνα πως για να έχει μεγαλύτερη επιτυχία η απεργία για την κλαδική σύμβαση, είναι καλύτερα να μετακινηθεί στις αρχές του φθινοπώρου σε νέα ημερομηνία.

Στις 20 Ιούνη προχωράμε σε στάση εργασίας τις δύο πρώτες ώρες της βάρδιας και σε κινητοποίηση στο κεντρικό κτίριο της J&P ΑΒΑΞ στις 8:30πμ, σε συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει στις έδρες των μεγαλύτερων τεχνικών εταιρειών και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε συλλογική σύμβαση εργασίας που να κατοχυρώνει:

Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια.

Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών και της ελαστικής εργασίας. Να συμπεριληφθούν στις συμβάσεις όλοι οι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθός ή Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κα). Μόνιμη και σταθερή απασχόληση, κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Ικανοποίηση κλαδικών θεσμικών αιτημάτων όπως άδειες, προστασία των προσωπικών δεδομένων, μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς κα. Αξιοπρεπείς όρους εργασίας σε εργαζόμενους που δουλεύουν στο εξωτερικό ή σε άλλο τόπο από τον τόπο διαμονής.

Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αδιαπραγμάτευτο. Πλήρη κατοχύρωση των εργαζόμενων μητέρων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας πλήρη προστασία μαζί με όλες τις άδειες και τα επιδόματα.

Μείωση των ωρών εργασίας, κόντρα στην εντατικοποίηση που προτάσσει το κεφάλαιο.

Συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου