Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης



Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ

Με την απίστευτη ¨μελέτη¨ της μιάμιση σελίδας, χωρίς διαστασιολόγηση έργων, χωρίς σχέδια (κατόψεις, τομές, κλπ), η Διεύθυνση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφέρειας προχωρά σε έργα λιθοδομής και σκυροδέματος μέσα στην κοίτη της Πικροδάφνης, ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και Περιβαλλοντική απαλλαγή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (παραθέτουμε την Έκθεση)

Με μελέτη μιάμιση σελίδας, όπου περιγράφονται τα έργα χωρίς διαστάσεις, χωρίς σχέδια, τομές και κατόψεις, όπως οι νόμοι ορίζουν, η Διεύθυνση έργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας, κατέβασαν τις μπουλντόζες σε ένα ρέμα ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ, για να κάνουν έργα αντιστήριξης. Η Αποκεντρωμένη τα απάλλαξε από Περιβαλλοντική Αδειοδότηση ...με τι κριτήρια? Αφού δεν έχει σαφή εικόνα των έργων. Γνωρίζει αν μειώνεται η διατομή του ποταμού, ώστε να τα εντάξει στην αντίστοιχη κατηγορία Περιβαλλοντικής μελέτης? Η ζώνη που εκτελούνται είναι ζώνη πλημμυρισμού. Πως επιπόλαια βάζει σε κίνδυνο την ζωές και περιουσίες? Την υδραυλική μελέτη την θεωρεί περιττή?

Το 100 που κλήθηκε, μετά από μεγάλη πίεση συναίνεσε στο να μεταφέρει πολίτες κι εργολάβους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν μηνύσεις. 
Εκεί παρακωλύθηκαν σοβαρά μέχρι να καταφέρουν να καταθέσουν τις μηνύσεις τους. Χρειάστηκε να επικαλεστούν το Συνταγματικό τους δικαίωμα να καταγγέλουν ότι εκείνοι θεωρούν σωστό. 
Δάκτυλος ? Τυχαίο? 
Πάντως δεν τους πέρασε τελικά! 
Η υπόθεση βαδίζει πλέον στον Εισαγγελέα ενώ δρομολογούνται Ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν τα έργα μέχρι να προσκομιστούν οι μελέτες και η απαιτούμενη οριοθέτηση







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου