Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Συγκέντρωση για το Πάρκο Γουδή, Δευτέρα 12/11

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Τηλ. Επικοιν.: 6972408401, 6941639001, 6974888323
Email:ep.ag.goudi@gmail.com Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ σε κοινωνικούς φορείς και πολίτες, πραγματοποιήθηκε στις 31.10.2018 σύσκεψη, σε αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Λάκωνος 9), προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην υλοποίηση του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ, στα πλαίσια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει κατά την Ημέρα του Περιβάλλοντος ( 5-6-2018 ).-

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για την προώθηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ, εντός τριμήνου.

Η σύσκεψη υπήρξε πολύ επιτυχημένη καθώς σε αυτή έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός πολιτών, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, επιστημόνων κ.ά. οι οποίοι αφενός ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα, αφετέρου συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταλλάσοντας τις γνώσεις και εμπειρίες τους, με μοναδικό σκοπό την ορθή και χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ.

Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται καμία ενέργεια εκ μέρους των αρμοδίων, παρά την παρέλευση στις 5-9-2018 του τριμήνου, υπήρξε όμως η πληροφορία ότι στις 15.11.2018 θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα ορίζει τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης.

Με αυτό ως δεδομένο και επειδή δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση στο αίτημά μας της 9.10.2018 προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΝ κο Σ. Φάμελλο, με το οποίο ζητούσαμε να μας δεχθεί και να μας ενημερώσει σχετικά, ανησυχούμε.
Θεωρούμε αυτονόητο, πως τα όρια ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ θα είναι τα προβλεπόμενα από το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ Δ΄187/16-6-2011 «Καθορισμός μέτρων προστασίας του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων».

Επίσης ότι θα διασφαλίζονται θεσμικά, σταθεροί και επαρκείς οικονομικοί πόροι.

Ύστερα από αυτά ΟΛΟΙ οι παρόντες στη σύσκεψη αποφάσισαν, προασπίζοντας τον σπουδαιότερο, από τους απομένοντες, ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ, να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις και να πραγματοποιήσουμε, 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 13:00
έξω από το ΥΠΕΝ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 119)

με αίτημα να δεχθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός να συνομιλήσει μαζί μας, να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να κάνει δεκτούς εκπροσώπους των Φορέων Πολιτών στις ομάδες διαμόρφωσής του.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ

Η Γραμματεία της Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου