Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ προς ΤΕΕ: για τον έλεγχο των εκδόσεων Οικοδομικών Αδειών

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7535
Αθήνα, 16/10/2018

ΠΡΟΣ: Τ.Ε.Ε.
Πρόεδρο και μέλη της
Διοικούσας Επιτροπής

ΘΕΜΑ: Αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο ΣτΕ για τη μη υλοποίηση του άρθρου 2, της παραγράφου 4 της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκη.

Πρόεδρε και μέλη της ΔΕ ΤΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ για τη μη υλοποίηση της παραγράφου 4, του άρθρου 2, της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκη (ΦΕΚ Β’ Τεύχος 3136/31-07-18), συνδυαστικά με το άρθρο 36, παρ.3 του ν.4495/17 κατόπιν σχετικής εισήγησης – απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.
Οι λόγοι για τους οποίους προσφεύγουμε, περιγράφονται αναλυτικά στο σκεπτικό της απόφασής μας, καθώς και στο σκεπτικό που αναλύεται στις σχετικές αιτήσεις (αναστολής και ακύρωσης που επισυνάπτονται) στο ΣτΕ:
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζί μας στην προσπάθειά μας να παραμείνει δημόσιος ο έλεγχος των εκδόσεων Οικοδομικών Αδειών που άλλωστε και σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι υποχρέωση του κράτους (στην κατηγορία 3 τουλάχιστον ο έλεγχος του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος δόμησης). Οι ποικίλες επιπτώσεις που προέρχονται από την υλοποίηση του ν.4495/17 μέσω της σχετικής Υ.Α. ως προς το περιβάλλον και την ασφάλεια των κτιρίων μπορεί να είναι μεγάλες και μη αναστρέψιμες.
Σας καλούμε να διεκδικήσουμε από κοινού την άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης από διπλωματούχους μηχανικούς, ώστε να είναι εφικτός, αποτελεσματικός και σύντομος ο δημόσιος έλεγχος των εκδόσεων Οικοδομικών Αδειών. Τη διεκδίκηση σύγχρονου και αξιόπιστου μηχανογραφικού εξοπλισμού για τη σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης
Σας καλούμε από κοινού να προστατεύσουμε τους ευσυνείδητους συναδέλφους μας ελεύθερους επαγγελματίες, από τις τεράστιες ευθύνες που θα επωμισθούν καθώς και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεσπάσει στους κόλπους τους.

Αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο ΣτΕ για τη μη υλοποίηση του αρθ.2, παρ.4 της Υπ. Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας. doc 
Αίτηση Ακύρωσης. doc 
Αίτηση Αναστολής. doc 
Ανακοίνωση ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής. doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου