Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Υπάλληλοι του Υπ. Υποδομών δούλεψαν στο Μάτι χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας

Συσπείρωση Εργαζομένων Υπ. Υποδομών


Επαίρεται ο υπουργός υποδομών ότι ο μηχανισμός του υπουργείου αντέδρασε άμεσα και οι αυτοψίες έγιναν σε χρόνο ρεκόρ. Αυτός ο μηχανισμός έχει ονοματεπώνυμο. Είναι αυτό των υπάλληλων του υπουργείου υποδομών. Είμαστε εμείς που κάναμε αυτοψίες ενώ οι φωτιές ακόμη σιγόκαιαν. Εμείς που -χωρίς απαραίτητα μέτρα προστασίας (μπότες, κράνη, μάσκες κλπ), όπως ορίζει ο νομός και οφείλει να εφαρμόζει ο κάθε εργοδότης- αναπνεύσαμε αναθυμιάσεις από καμένο αμίαντο, καμένους υποσταθμούς της ΔΕΗ, πλαστικά, μέταλλα κλπ. Ήδη κάποιοι συνάδελφοι έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα και όπως μας συμβούλεψαν γιατροί σε έξι μήνες πρέπει να ελέγξουμε τα πνευμόνια μας. Εντύπωση προκαλεί ότι στην κοινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ΥΠΠΕΘ και Υπουργείου ΥΓΕΙΑΣ- την οποία, μάλλον, ο κ. Υπουργός δε διάβασε- αναφέρεται: «σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή φάση κατά τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και τη δημιουργία σκόνης, επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών μέσων (μάσκα και γάντια)». 

Οι συνάδελφοι δουλέψαμε πρόθυμα 12ωρα και Σαββατοκύριακα, όπως είχαμε κάνει και στη Μάνδρα. 

Για την υπερωριακή εργασία μας και τις μετακινήσεις μας από, προς και εντός των πληγέντων περιοχών, δεν έχουμε αποζημιωθεί σε κανένα συμβάν. Θα πρέπει να ξέρει ο υπουργός ότι δεν είμαστε εθελοντές, είμαστε εργαζόμενοι. Και εδώ επίσης πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος από τον εργοδότη μας. 

Τέλος επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας πρέπει να τονίσουμε ότι δεν έχει προκηρυχθεί κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Ακόμη είναι στο στάδιο της «ωρίμανσης»; Ας εφοδιαστεί τουλάχιστον το υπουργείο με αδιάβροχα, γαλότσες, κράνη, μάσκες, βατραχοπέδιλα, σπρέι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες πλημμύρες. 

Τονίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν (υπουργούς, γενικούς γραμματείς, συμβούλους, φίλους κλπ), ότι η χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας είναι υποχρεωτική και στα Δημόσια Έργα!!! 

Υπουργέ μην υπερασπίζεσαι τον εργασιακό μεσαίωνα που ευαγγελίζονται τα μνημόνια. 

Σύντροφε Χρήστο, στάσου, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, στο ύψος του συνδικαλιστικού σου παρελθόντος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου