Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Τουλάχιστον με μια "αριστερή κυβέρνηση" δεν υπάρχει καταστολή...


Τουλάχιστον με μια "αριστερή κυβέρνηση" δεν υπάρχει καταστολή...Ο σοβαρός τραυματισμός ενός ανθρώπου -υπέστη ακρωτηριασμό στο δεξί του χέρι- απ’ όλους όσοι συμμετείχαν, το βράδυ της Κυριακής, στη κινητοποίηση / διαμαρτυρία κατά της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Νότια Κέρκυρα.

Ο νεαρός άνδρας, άγνωστο προς το παρόν κάτω από ποιες συνθήκες, τραυματίστηκε στο χέρι κι ενώ τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν εν εξελίξει, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Η χθεσινή κινητοποίηση / διαμαρτυρία των κατοίκων της Λευκίμμης σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε στο ξεκίνημά της ότι θα κατέληγε σε μια ακόμα σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η σύνθεση, άλλωστε, των διαμαρτυρόμενων Λευκιμμιωτών ήταν τέτοια (σ.σ. ηλικιωμένοι γυναίκες, μικρά παιδιά) που δεν προμήνυε… ”μάχες” με τους αστυνομικούς, οι οποίοι ”φρουρούν” τις εγκαταστάσεις του Χ.Υ.Τ.Α.

Όλα ξεκίνησαν όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημα των κατοίκων να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στο Χ.Υ.Τ.Α. (σ.σ. σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Σπύρο Αλαμάνο, ο οποίος μετέφερε στους κατοίκους την άρνηση της Εισαγγελέως να εισέλθουν στο Χ.Υ.Τ.Α. οι κάτοικοι), κάτι που είχε ως επακόλουθο την απόφαση των Λευκιμμιωτών να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία όλη τη νύχτα έξω από τις εγκαταστάσεις.

Σε ανύποπτη στιγμή, ένα βεγγαλικό (σ.σ. από αυτά που πέφτουν το βράδυ της Ανάστασης) έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό, με τους άνδρες της αστυνομίας να ”απαντούν” άμεσα (σ.σ. σε χρόνο… dt θα μπορούσε να πει κανείς!) με εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών απέναντι σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Η οργή στις τάξεις των κατοίκων της Λευκίμμης, μετά και το χθεσινοβραδυνό περιστατικό, έχει ξεχειλίσει, καθώς αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι δέχτηκαν -για μια ακόμα φορά- απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις.Επεισοδιακή ήταν και η σημερινή (στις 9:00 το πρωί) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το θέμα της εκκαθάρισης της της ΔΕΥΑΜΒ.
Η αστυνομία ήταν πάλι πανταχού παρούσα και συνέλαβε (μετά από μήνυση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μουλά) το σύντροφο και δημοτικό σύμβουλο του «Ξ» Νίκο Κανελλή αμέσως μετά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση, μέσα στο δημόσιο κτίριο του δημαρχείου!

Την ίδια στιγμή έχει συλληφθεί ακόμα ένας νεαρός άντρας, ενώ εκκρεμούν συλλήψεις και άλλων αγωνιστών που ζήτησαν το λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση! Ο Βόλος ζει στιγμές που βρίθουν από δημοκρατία. Η δημοτική αρχή Μπέου, ανίκανη να πείσει τον κόσμο και ελλιπής σε επιχειρήματα και διάλογο, λειτουργεί με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει καλά: τις προσβολές, τα βρισίματα, τους εκβιασμούς, τους τραμπουκισμούς, τις συλλήψεις και την αστυνομοκρατία.

Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι αυτές οι ενέργειες πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο και δυναμώνουν το κίνημα, που έχει το δίκιο με το μέρος του!

Τη στιγμή που γράφεται το σημείωμα αυτό το χωριό Σταγιάτες φαίνεται πως βρίσκεται υπό αστυνομική πολιορκία αναζητώντας κι άλλα άτομα που πρωταγωνιστούν στο κίνημα με στόχο νέες συλλήψεις.

Σε σημείωμα που ανέβασε στο facebook ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, ένας από τους αγωνιστές του κινήματος στο Βόλο, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά την υποδειγματική –σε σχέση με τους κινηματικούς όρους– διευθέτηση από μεριάς των Βολιωτών και Πηλιοριτών, που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της κατάστασης που δημιούργησαν οι Μπέοι, οι μπράβοι τους και η αστυνομία, ήταν φυσικό για το κράτος και το παρακράτος να απαντήσει…

»Αυτή τη στιγμή οι Σταγιάτες, “εμβληματικό” χωριό στον αγώνα για το νερό, βρίσκεται υπό κατοχή από δυνάμεις της αστυνομίας. Με εντάλματα στο χέρι για κατοίκους του χωριού ΟΠΚΕ, ασφαλίτικα αυτοκίνητα και κάθε είδους λαγωνικά ψάχνουν τα σπίτια και τις αυλές του χωριού από χτες το απόγευμα, όλη τη νύχτα και σήμερα υπό βροχή, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό κλίμα, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στις εποχές όπου ταγματασφαλίτες έψαχναν τους αντάρτες σε σπίτια και χωράφια του χωριού…

»Το χωριό όμως αντιστέκεται κι ας είναι κυκλωμένο. Πολύ δύσκολα θα πάρουν αυτό που θέλουν. Το κράτος και το παρακράτος θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αναλογούν. Δύναμη στους Σταγιατιώτες!».

Δείτε την κάλυψη της σύλληψης του σ. Νίκου Κανελλή από την εφημερίδα Θεσσαλία.


Έξω οι μπράβοι από το δημαρχείο
H ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Το σκηνικό της βίας, λεκτικής και σωματικής, του αποκλεισμού της φωνής των πολιτών από το δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητείται η εκκαθάριση και το ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ και η αστυνομική και δικαστική καταστολή χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση.

Μπράβοι, φουσκωτοί και ΜΑΤ κατέκλυσαν το Δημαρχείο Βόλου και ανέλαβαν την προστασία της δημοτικής αρχής, η οποία για μια ακόμη φορά στόλισε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (κοπρίτες, μπαχαλάκηδες κλπ) ένα ακροατήριο εκατοντάδων πολιτών του Βόλου και του Πηλίου.

Στο αίτημα των παρευρισκομένων να πάρουν τον λόγο, η δημοτική αρχή απάντησε με τους μισθωμένους μπράβους της και με διμοιρίες ματ εντός του δημαρχείου.

Οι μπράβοι στην κοινωνία του θεάματος και της αποθέωσης της κατανάλωσης είναι ελεγκτές της κοινωνικής συμπεριφοράς, εξοπλισμένοι με τη νομιμοποίηση των αφεντικών τους για να διαφυλάξουν την κανονικότητα της καταναλωτικής ροής.

Οι πολίτες ξεμπρόστιασαν τους μπράβους και τους υποχρέωσαν να βγουν εκτός του κτηρίου, στέλνοντας το μήνυμα προς όλους – δήμαρχο και επιχειρηματίες – που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.

Η μετατροπή ενός δημόσιου κτηρίου σε φρούριο, η χρήση βίας ενάντια σε πολίτες-χρήστες του νερού και της αποχέτευσης και ο αποκλεισμός τους από τους χώρους όπου παίρνονται οι αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα τους, στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση του νερού πάση θυσία, μέσα στο πλαίσιο της σημερινής δημοτικής αρχής και πάντως πριν τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι υποστηρικτές της μαφιόζικης παράταξης που διαχειρίζεται τον Δήμο Βόλου πιέζουν για το ξεπούλημα του νερού και τη διαχείριση των σκουπιδιών με ότι αυτά συνεπάγονται για την υγεία των πολιτών. Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε ότι το νερό και τα σκουπίδια τα τελευταία χρόνια είναι οι πλέον κερδοφόρες οικονομικές δραστηριότητες για ιδιώτες επενδυτές.

Ωστόσο θα μας βρουν απέναντι σε κάθε μεθόδευση και προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και επιβούλευση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος.

Αύριο Τρίτη 28/8, στις 9 το πρωί, όλοι και όλες στο Δημαρχείο Βόλου.

Κίνηση πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Συμμαχία Βόλου για το Νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου