Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση σχετικά με την επίβλεψη δημόσιων έργων από ιδιώτες

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 17-7-2018
Αρ. Πρωτ.: 7427

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ:
την επίβλεψη δημόσιων έργων από ιδιώτες


Συνάδελφοι, 


πριν λίγες μέρες στο 6ο Συνέδριο για τις αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δ. Ελλάδα ο Κ. Καραμανλής της ΝΔ που οραματίζεται να γίνει Υπ. Υποδομών (της γνωστής οικογενείας βεβαίως, βλ. Κ. Καραμανλής δεκαετία ’60 «τσιμέντο να γίνει») πρότεινε η επίβλεψη των δημοσίων έργων να γίνεται από ιδιώτες. (σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=HXvnSvUsJnw

Είναι καιρό τώρα που διάφοροι «κύκλοι» το επιθυμούν διακαώς… 

Όπως ο κος Ρωμοσιός από το 2012, τότε Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΒΕΑ, που στη Διημερίδα «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ - ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και το 2011 στον τότε Υπουργό ΥΠΥΜΕ, είχε προτείνει το ίδιο. 

Επίσης και ο νυν Υπουργός Υποδομών κος Σπίρτζης προ διετίας σε προσχέδιο νόμου το είχε προτείνει αλλά δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή. 

Καταδικάζουμε όλες τις μέχρι σήμερα πολιτικές, οι οποίες συρρίκνωσαν και απαξίωσαν τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τώρα οι εκπρόσωποί τους χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση σαν επιχείρημα για την ιδιωτικοποίηση και της επίβλεψης των δημόσιων έργων. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. 

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μόνιμοι διορισμοί για τη στελέχωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας., ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου