Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται για μια ακόμη φορά στη Ν. Φιλαδέλφεια


Ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται για μια ακόμη φορά στη Ν. Φιλαδέλφεια

Από την Παρασκευή 1 Ιούνη, το αμαξοστάσιο και οι εγκαταστάσεις καθαριότητας, που εξυπηρετούν τους πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας, είναι υπό κατάληψη από την ένωση οπαδών ORIGINAL 21. Την προηγούμενη ημέρα, η εταιρεία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. συμφερόντων Μελισσανίδη, είχε μηνύσει Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και 4 εργαζόμενους που είχαν προσαχθεί επί πολλές ώρες στο Αστυνομικό τμήμα Ν. Φιλαδέλφειας. Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του γηπέδου, είναι στην ίδια θέση εδώ και 40 χρόνια και τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει στόχος οπαδών που απαιτούσαν να κατεδαφιστούν εδώ και τώρα. Τελικά στις 7/6/2018, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, εγκρίνει την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων από τη ΔΙΚΕΦΑΛΟ Α.Ε.

Πρόκειται για τη συνέχεια της κήρυξης πολέμου ενάντια σε όσους επιχείρησαν να θέσουν όρους για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατασκευή του γηπέδου που θα διαχειρίζεται για 50 χρόνια η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.. Ένα ογκώδες γήπεδο-αρένα, αποκλειστικά επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο με νομοθετικές ρυθμίσεις εξασφάλισε παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα για το μεγάλο ύψος, την ανυπαρξία θέσεων στάθμευσης, τον αποχαρακτηρισμό 6 στρεμμάτων του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, την εκτέλεση συγκοινωνιακών έργων σε πλήρη αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη της Ν. Φιλαδέλφειας κλπ..

Τώρα, αφού το γήπεδο-αρένα και η πόλη «ρυθμίστηκαν» με διάφορες σκανδαλώδεις κυβερνητικές και κρατικές μεθοδεύσεις, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., το επόμενο βήμα αφορά στη συντριβή κάθε διαφορετικής φωνής και στην επιβολή του νόμου της ζούγκλας στην περιοχή.

Και όμως, για μια ακόμη φορά, κανείς δεν ενοχλεί τους τραμπούκους που αυτή τη φορά εμποδίζουν την περισυλλογή των απορριμμάτων. Ούτε η αστυνομία, ούτε ο εισαγγελέας ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε κανείς από όλους όσοι «καταγγέλλουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται», εκτός αν προέρχεται για οργανωμένες ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα με όπλο τον οπαδικό φανατισμό.

Αντίθετα, κρατικοί λειτουργοί αναθέτουν σε μια ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται ένα γήπεδο σε δημόσιο χώρο με δημόσια χρηματοδότηση, να κατεδαφίσει δημοτικές εγκαταστάσεις απαραίτητες για την καθαριότητα της πόλης.

Καλούμε όλους και όλες σε εγρήγορση, ώστε να μην περάσει το κλίμα ισοπέδωσης κάθε διαφορετικής φωνής και κάθε αντίστασης στη Ν. Φιλαδέλφεια αλλά και σε καμιά άλλη περιοχή που έχει την «τύχη» να βρίσκεται στο στόχαστρο. Η Ν. Φιλαδέλφεια είναι το πείραμα. Ας μην επιτρέψουμε να πετύχει.


8/6/2018


Συντονισμός για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των κοινών αγαθών
email επικοινωνίας: freefiladelfeia@gmail.comΔιαβάστε επίσης:

https://politisfx.gr/2018/06/08/o-syntonistis-tis-apokentromenis-dioikisis-attikis-eglimatei/Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εγκληματεί απέναντι στη δημόσια υγείαΣκληρή ανακοίνωση κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξέδωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την απόφασή του να εγκρίνει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου και καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και την κυβέρνηση να σταματήσουν το σχεδιαζόμενο έγκλημα:

Με απόφασή του την Πέμπτη 7/6 (ΑΔΑ : ΨΤΥ8ΟΡ1Κ-ΖΨΝ), ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκης, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ασφάλεια και την δημοτική περιουσία, εγκρίνοντας την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας, την οποία μάλιστα αναθέτει στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε !!!
Πρόκειται για εγκαταστάσεις 3,5 περίπου στρεμμάτων που βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου χωρίς να παρεμποδίζουν σε τίποτε την κατασκευή του. Εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην ίδια θέση από το 1980 και στεγάζουν δημοτική περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το στόλο των οχημάτων και των απορριμματοφόρων, την τεχνική βάση συντήρησης, τις αποθήκες κάδων, υλικών οδοκαθαρισμού κλπ, το σταθμό μεταφόρτωσης, τα αποδυτήρια των εργαζομένων και τα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι εγκαταστάσεις έχουν καταληφθεί από φερόμενους ως οπαδούς με αποτέλεσμα η καθαριότητα στην πόλη να γίνεται ήδη πλημμελώς με ηρωικές καθημερινές προσπάθειες εργαζομένων και αιρετών.
Όλα τα παραπάνω γίνονται σε μια περίοδο που:
Ο Δήμος κατάφερε μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών να δρομολογήσει μια νόμιμη λύση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του και την αναβάθμιση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Δήμοι δεν διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις αμαξοστασίων και καθαριότητας δεδομένου ότι η Πολιτεία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις – σε αντίθεση με τη σωρεία ειδικών ρυθμίσεων και διευκολύνσεων που έγιναν για το γήπεδο.
Λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί με τις καθημερινές απειλές στους εργαζόμενους, τις πολεμικές ανακοινώσεις αλλά και τα έγγραφα του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπ. Κοκκινάκη σε συνέχεια των αιτημάτων της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε, ο Δήμος κινήθηκε ταχύτατα, εκκένωσε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων σε ζώνη 10 μέτρων από το εργοτάξιο του γηπέδου και πήρε άδεια κατεδάφισης. Παράλληλα, το Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε εγγράφως και με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα παράταση ενός έτους για να δρομολογηθεί ομαλά η μεταφορά των εγκαταστάσεων.

Ο εξαναγκασμός σε άμεση εκκένωση του χώρου είναι ένα έγκλημα γιατί δημιουργεί στην πραγματικότητα αδυναμία συνέχισης της καθαριότητας και απειλεί εν μέσω θέρους με υγειονομική βόμβα τον Δήμο. Σήμερα όλα τα οχήματα του Δήμου βρίσκονται στο δρόμο, εκτεθειμένα σε βανδαλισμούς που ήδη συμβαίνουν και έχουν καταγγελθεί αρμοδίως. Η άμεση κατεδάφιση θα σημάνει καταστροφή για μεγάλο μέρος της δημοτικής περιουσίας, παύση της υπηρεσίας καθαριότητας και μεγάλες δαπάνες στους δημότες.
Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας και της Ν.Χαλκηδόνας και να σταματήσουν το σχεδιαζόμενο έγκλημα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που και αυτοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να σταθούν στο πλάι μας και να μην επιτρέψουν αυτή την πρωτοφανή εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου