Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Attica Bank… Στο ίδιο έργο θεατές

Την Παρασκεύη 18/5 πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, με τον ΕΦΚΑ και το ΤΜΕΔΕ να συμμετέχουν με το ποσό των 100εκ. περίπου στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου προκειμένου να «διασωθεί» για άλλη μια φορά η τράπεζα.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Τρίτη 15/5 (μόλις 3 μέρες πριν) όπου και συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, και όπου υπήρξε ομοφωνία στην μη συμμετοχή στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής.

Ωστόσο, στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ στις 22/5 πληροφορηθήκαμε πως όχι μόνο προχώρησε η ΑΜΚ της τράπεζας, αλλά και ότι ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο ΔΣ της Τράπεζας Κ.Μακέδος ψήφισε υπέρ και έτσι συμμετείχε το ΤΜΕΔΕ με το ποσό των 11εκ. περίπου.

Ο εκπρόσωπός Κ. Μακέδος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ που όπως φάνηκε στην επόμενη συνεδρίαση ήταν σε πλήρη συμφωνία, με πρόσχημα το ότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια συνεδρίασης της Διοικούσας του ΤΕΕ, αποφάσισαν να συναινέσουν σε άλλο ένα σκάνδαλο που αφορά τη συγκεκριμένη Τράπεζα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ και του ΤΜΕΔΕ προφανέστατα ενήργησαν κατόπιν κυβερνητικής εντολής, αφού λίγη ώρα πριν την εκπνοή της προσθεσμίας για την ΑΜΚ της τράπεζας, η Υπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα Αχτσιόγλου, παραχώρησε στο ΤΜΕΔΕ, ένα επιπλέον μικρό τμήμα από την περιουσία του πάλαι ποτέ κραταιού ΤΣΜΕΔΕ. Η «παραχώρηση» περιελάμβανε ένα μικρό ποσοστό των μετοχών της τράπεζας Αττικής και ορισμένα ακίνητα, με «αντάλλαγμα» τη συμμετοχή στην ανακεφλαιοποίηση.

Στην πράξη, η κυβέρνηση επιμένει να εκβιάζει τα ταμεία σε μια κατεύθυνση δήθεν αντισυστημικής τράπεζας, όταν την ίδια στιγμή ψάχνει για στρατηγικό επενδυτή που θα πάρει και το μεγαλύτερο ποσοστό της τράπεζας και θα ιδιωτικοποιηθεί.

Ως ΑΡΑΓΕΣ επιμείναμε πως καμία ανακεφαλαιοποίηση δεν πρέπει να γίνει, θέση που πάγια εξέφρασαν όλοι οι εκπρόσωποί μας στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Η οποιαδήποτε συμμετοχή θα σήμαινε ένα ακόμα σκάνδαλο που δε θα εξυπηρετούσε σε τίποτα τα συμφέροντα της πλειοφηφίας των μηχανικών.

Βασική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση η απεμπλοκή του Ταμείου από την Τράπεζα προφανώς με την πλήρη διάσωση των χρημάτων που διαχρονικά έχουν επενδυθεί σε αυτή. Η συγκεκριμένη εμπλοκή εξάλλου από το 1997 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει κανένα όφελος στους μηχανικούς (εκτός από κάποιες διευκολύνσεις σε πολύ περιορισμένο αριθμό), αντίθετα το Ταμείο αιμοδοτεί από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχοντας σε όλες τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας με ευθύνη των Διοικήσεων του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ, ως αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Όλες οι κυρίαρχες παρατάξεις στο ΤΕΕ είναι στη πραγματικότητα συνένοχες στη μεγαλύτερη ληστεία αποθεματικών ταμείου, με την τεράστια επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην τράπεζα Αττικής. Οι πελώριες ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων διοικήσεων του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ, της σημερινής και των προηγούμενων διοικήσεων της Τράπεζας Αττικής, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν μπορούν να καλυφτούν. Οι ευθύνες τους για την κατασπατάληση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (πάνω από 800) από τα αποθεματικά των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ με διαδοχικές τοποθετήσεις τους στην τράπεζα Αττικής δεν σβήνονται, απ’ την μνήμη των μηχανικών. Οι τεράστιες ευθύνες όλων των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των τάχα απολίτικων συντεχνιακών σχημάτων που στήριξαν τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ και τις διαδοχικές ΑΜΚ της Τράπεζας αποκαλύπτονται συνεχώς.

Τέλος ζητάμε την άμεση ανάκληση του Κ. Μακέδου, ο οποίος ενήργησε κόντρα σε αυτό που διαφαινόταν ως απόφαση της ΔΕ. Το ότι πλέον δεν υπάρχει το ΤΣΜΕΔΕ ως ταμείο του ΤΕΕ δεν σημαίνει ότι ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο ΤΜΕΔΕ μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα.

1 σχόλιο:

  1. BEST AVAILABLE WAY TO FINANCIAL FREEDOM {upstoxfunding@yahoo.com}
    Are you looking for financial freedom? Are you in debt, you need a loan to start a new business? Or you collapse financially, do you need a loan to buy a car or a house? Have you ever been rejected by your bank in ever finance? You want to improve your financial? You need a loan to pay off your bills pay off? No more looking, we welcome you for an opportunity to get all types of loans at a very affordable 3% interest rate for others. For information, contact us now by email at: {upstoxfunding@yahoo.com}

    Do you have a bad credit? Do you need money to pay bills? Is it necessary to start a new business? Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? And you do not know what to do. We offer the following loans;both Personal loans [secure and unsecured], Business loans [secure and unsecured] ,combination loans ,Student loans,Consolidation loans and so many others.

    Company name: UPSTOX FUNDING
    Company Email: upstoxfunding@yahoo.com
    Text/Call :(302) 273-5794.

    ΑπάντησηΔιαγραφή